RUČNIK REZERVACIJE

Dalmatinski gradić uspješno se bori protiv ružne prakse na plaži: ‘Stat ćemo tome na kraj, kazne su do 200 eura‘

Još uvijek ima onih na koji se na zabranu oglušuju.
 Općina Pirovac

Rezervacija dijelova plaže ručnicima postala je gotovo uobičajena, ali još uvijek ružna praksa velikog broja turista, ali i domaćih ljudi. Protiv tog bezobrazluka posljednjih par godina uspješno se bori općina Pirovac koja je Odlukom o komunalnom redu zabranila ostavljanje ručnika i drugih rekvizita u svrhu rezervacije mjesta na plaži, piše Šibenski.

Pokazalo se to dobrom odlukom, iako još uvijek ima onih na koji se na to pravilo, oglušuju. Potvrdili su to i djelatnici pirovačkog komunalnog poduzeća, Vrilo, koji su i jutros imali posla s ručnicima koji su ostavljeni tijekom noći ili u ranim jutarnjim satima.

- Jutros smo uklonili ručnike koji su postavljeni za rezervaciju mjesta na plaži. Molimo Vas da poštujete pravila i ne ostavljate osobne stvari bez nadzora – poručili su iz Vrila.

Dodajmo i kako kazne za ovaj prekršaj nisu zanemarive. Kreću se od 67 do čak 200 eura.

- Podsjećamo da rezervacije pozicija na plaži nisu dopuštene i kažnjive su po Odluci o komunalnom redu iznosom od 67 do 200 eura. Vrilo će nastaviti uklanjati tako zatečene plažne rekvizite bez posebne najave – kazali su iz općine Pirovac.

image
Općina Pirovac
image
Općina Pirovac
image
Općina Pirovac
image
Općina Pirovac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 16:26