HUMANITARNA AKCIJA

Devedesetero djece iz Kijeva dolazi na odmor u Split: ‘Barem će nakratko izaći iz pakla u kojem svakodnevno žive‘

Riječ je djeci staroj između 9 i 13 godina koja će se u Splitu pokušati barem malo odmoriti i opustiti od svakodnevnih raketiranje i zračnih uzbuna

90 malenih Ukrajinaca dolazi u Split

Jutros je iz Kijeva prema Splitu krenulo devedesetero djece s pratiteljima u sklopu velike humanitarne akcije pomoći napaćenim mladim Ukrajincima.

Riječ je djeci staroj između 9 i 13 godina koja će se u Splitu pokušati barem malo odmoriti i opustiti od svakodnevnih raketiranje i zračnih uzbuna koje potresaju glavni grad Ukrajine. Riječ je o djeci kojima su jedan ili čak oboje roditelja poginuli u ruskoj agresiji na Ukrajinu, a ovo im je prvi odlazak iz Ukrajine.

Riječ je o humanitarnoj akciji u organizaciji župana Kijevske županije, ukrajinskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Ureda premijera Andreja Plenkovića te počasnog konzula Ukrajine u Hrvatskoj Ivice Pirića.

Ivica Pirić od 2015. godine organizira dolazak ukrajinske djece na odmor u Hrvatsku.

- Jako sam sretan što na ovaj način mogu pomoći napaćenoj djeci Ukrajine. Da barem nakratko izađu iz ovog pakla u kojem svakodnevno žive. Ovo je još jedan način na koji Hrvatska daje pomoć Ukrajini. Do sada smo organizirali dolazak oko 4000 djece u Hrvatsku, a godišnje organiziramo odlazak dvije grupe djece u Hrvatsku, kazao nam je počasni konzul.

image

90 malenih Ukrajinaca dolazi u Split

Tijekom godine prva grupa u Hrvatskoj boravi krajem svibnja i lipnja, a druga krajem rujna i listopada. Djeca će tijekom boravka Hrvatskoj razgledati Split i Trogir, družiti se s hrvatskim vršnjacima, a organizirane su im i mnogobrojne sportske aktivnosti. Pirić se već nekoliko dana nalazi u Kijevu kojeg Rusi svakodnevno granatiraju što nije nimalo ugodno proživljavati.

Boravak ukrajinske djece u Hrvatskoj poklopit će se i s dolaskom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Dubrovnik.

Smart Holding organizira dolazak još 100 djece

Uskoro će u Hrvatsku na odmor stići još stotinu ukrajinske djece. Oni će u Split i okolicu doći u organizaciji i uz podršku organizacije Smart Holding. Riječ je o međunarodnoj dobrotvornoj organizaciji, koju je osnovao Smart Holding. Organizacija dolaska stotinu djece iz Ukrajine u Hrvatsku dio je njihovih stalnih nastojanja da se pomogne Ukrajincima koji se svakodnevno suočavaju sa strahotama rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 11:52