NEPOVOLJNI UVJETI

DHMZ objavio priopćenje: ‘Promjenu vremena ćemo osjetiti već sutra, ali pravi problemi stižu nam u utorak‘

Nepovoljni atmosferski uvjeti mogu uzrokovati glavobolju, umor, manjak koncentracije i radnog elana te bolove na mjestima ranijih ozljeda
 Oleg Prokopenko/panthermedia/profimedia/Oleg Prokopenko/panthermedia/profimedia

Pretežno sunčano, ponegdje umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu prijepodne ponegdje umjerena bura, sredinom dana i popodne jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Sutra će u većini krajeva biti djelomice, na jugu i na istoku ponegdje i pretežno sunčano. Mjestimična kiša uglavnom na sjevernom Jadranu, osobito navečer i u noći. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren južni, na Jadranu jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26 °C.

DHMZ je za ponedjeljak i utorak objavio i biometeorološku prognozu, koja će posebno u utorak biti loša.

image

Biometeorološka prognoza za 23. i 24. rujan 2024. godine

Dhmz/

Već sutra će biometeorološke prilike u većini krajeva biti u postupnom pogoršanju zbog približavanja frontalnog poremećaja sa zapada. Najnepovoljnije će biti na Jadranu uz južinu, a promjenu vremena s kišom najprije će osjetiti meteoropati i kronični bolesnici na sjevernom Jadranu. Takvi atmosferski uvjeti osjetljivim osobama mogu uzrokovati iscrpljenost i umor, glavobolju, slabiju koncentraciju, a tijekom noći na utorak poteškoće sa spavanjem. Vrijeme će najmanji utjecaj imati u središnjim i istočnim predjelima.

U utorak će blizina ciklone i prijelaz frontalnog poremećaja preko naših krajeva uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike, osobito na područjima uz Jadran. Nepovoljni atmosferski uvjeti većini osoba osjetljivih na vrijeme mogu uzrokovati glavobolju, umor, manjak koncentracije i radnog elana te bolove na mjestima prijašnjih ozljeda. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima zdravstvene tegobe mogu biti pojačane te im se savjetuje pridržavanje uputa liječnika, poručuju meteorolozi DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:10