PAD SUSTAVA

Direktorica u Ericssonu objasnila nam je zašto je se opet srušio CEZIH: ‘Radi se o vrlo zahtjevnom poslu...‘

Nakon što tijekom vikenda najavljeno da CEZIH neće raditi, u utorak je ponovo došlo do pada tog informatičkog sustava

Ljekarna, ilustrativna fotografija

 Sigrid Gombert/imagesource/profimedia/Sigrid Gombert/imagesource/profimedia

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH), o kojem ovise recepti i uputnice, danas je ponovno bio nedostupan do nešto iza 14 sati. Sada ponovno radi, ali mogući su problemi u narednim satima.

Inače, CEZIH je bio nedostupan od petka do ponedjeljka zbog radova na migraciji sustava.

- I danas je došlo do teškoća u uporabi CEZIH-a u dijelu zdravstvenog sustava. Vezano je to uz radove migracije sustava u Centar dijeljenih usluga. Radi se o vrlo zahtjevnom poslu zbog koji povremeno dolazi do ovih problema. Sve dok se posao ne završi povremeno može doći do ‘ispadanja‘ iz sustava dijela korisnika, ali nadamo se minimalnih - objasnila nam je Antonija Lončar, direktorica marketinga, komunikacije i društvene odgovornosti u Ericssonu nastale probleme s CEZIH-om tijekom utorka.

Naime, nakon što tijekom vikenda najavljeno da CEZIH neće raditi, u utorak je ponovo došlo do pada tog informatičkog sustava preko kojeg se izdaju e-recepti i e-uputnice. Ovoga puta problemi s radom nisu bili najavljeni, a informaciju smo saznali od čitatelja i liječnika koji su se silom prilika ponovo vratili na papirnate recepte i uputnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:24