‘MINORNI INCIDENTI‘

Dok policija podiže prijave zbog ustašluka, Bulj se buni: ‘Dozlogrdili su nam ovi profesionalni lovci na fašiste‘

"Slavilo se na zdrav i ispravan način domoljublje, naša vjera i vrijednosti Domovinskog rata među koje spada i postrojba HOS-a i znakovlje HOS-a"

Imotski uoči Thompsonova koncerta

 Jakov Prkic/Cropix

- Dozlogrdili su nam više ovi profesionalni lovci na fašiste i korištenje minornih i pojedinačnih incidenata da sve ljude na koncertima i same koncerte prikažu kao nešto sporno. Narod na oba koncerta, a najviše je bilo mladosti, slavio je na zdrav i ispravan način domoljublje, našu vjeru i vrijednosti Domovinskog rata među koje spada i postrojba HOS-a i znakovlje HOS-a - poručio je saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, reagirajući putem Facebooka na događaje koji su pratili dva koncerta Marka Perkovića Thompsona u Imotskom.

Buljeva cinična ocjena da se sramotnim događajima u kojima je na stotine mladića i djevojaka pjevalo ustaške pjesme i podignutim desnicama slavilo ustaške zločince Juru Francetića i Rafaela Bobana bave samo "profesionalni lovci na fašiste" posebno je problematična s obzirom na to da je policija podignula brojne prekršajne prijave, a nad jednom osobom će se provesti i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Postupanje hrvatske policije za uvaženog gradonačelnika Sinja stoga je očito sitničarenje nad "minornim incidentima".

- Hrvatskoj mladosti ne možete više nametnuti nikakve komplekse. Ovo je slobodna Hrvatska utemeljena na Domovinskom ratu, Hrvatska koja se oslobodila svih nametnutih kompleksa i krivnja, Hrvatska koja poštuje sve ljude neovisno o njihovoj naciji, Hrvatska koja nikog ne mrzi, ali Hrvatska koja voli svoje više od svega - zaključuje saborski zastupnik Miro Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 18:39