PLEMENITA GESTA

Donirano srce poginule policajke Mare, već je presađeno: ‘Presretni smo što je nekome spasilo život‘

Srce je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezao iz KBC-a Osijek u KB Dubrava

Transport srca poginule policajke Mare Koroljević

 Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske/Facebook

Obitelj nedavno poginule 37-godišnje policijske službenice Mare Koroljević iz Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji pristala je donirati njezine organe i njezino je srce već presađeno jednoj osobi, piše 24sata.

Liječnici bolnice u kojoj je transplantacija obavljena rekli su za 24sata da se ta osoba dobro i brzo oporavlja.

"Majka i ja presretni smo što je to njeno veliko, dobro srce nekome sad spasilo život", rekao je za 24sata Mato Koroljević, Marin brat.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) objavilo je u subotu na Facebooku da je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva transplantacijski tim Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu prevezao do Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Transplantacijski je tim u KBC-u Osijek eksplantirao srce te se potom vojnim helikopterom vratio u KB Dubravu. Moto klub Vinkovci, čija je počasna članica bila Koroljević, potvrdio je na svojoj Facebook stranici da je prevezeno srce ono Mari Koroljević.

"Marino srce kucat ne prestaje!", napisao je Moto klub Vinkovci te objavilo MORH-ovu objavu s Facebooka.

"Uvjeren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presretna, kad bi znala da je svojim velikim srcem nekome spasila život. Nadam se da će i drugi njeni organi biti donirani, ako je moguće, mi kao obitelj smo pristali na to. Voljeli bismo da i tako Mara pomogne onima kojima pomoć treba", rekao je Mato Koroljević za 24sata.

Sprovod Koroljević trebao se održati u srijedu u 13 sati na gradskom groblju u Otoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 16:15