PRETUKAO VOJNIKA

DP o HDZ-ovom gradonačelniku: ‘Pa on ima crni pojas... A u čijem je vlasništvu auto koji je vozio u sitnim satima?

Ogranak iz Novog Marofa osudio je neprimjereno ponašanje HDZ-ovog gradonačelnika Siniše Jenkača

Siniša Jenkač

 Željko Hajdinjak/Cropix

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, nositelj crnog pojasa u karateu, u noći s nedjelje na ponedjeljak prvo se posvađao s djelatnikom HV-a (52), a onda ga je i istukao.

Ozlijeđeni se javio u Opću bolnicu Varaždin, a potom je slučaj prijavio policiji. Nakon što je s mjesta događaja otišao kući, pa su iz PU varaždinske rekli da se "udaljio u nepoznatom pravcu", Jenkač se u ponedjeljak prijepodne, u 11 sati, osobno javio u policijsku postaju i dao svoj iskaz. Što je rekao, ne zna se, jer istraga je u tijeku, a sumnjiči ga se za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Nakon što su ovaj incident prekjučer u Saboru osudili oporbeni zastupnici, jutros je reakcija stigla i od HDZ-ovog koalicijskog partnera, Domovinskog pokreta. Naime, njihov ogranak iz Novog Marofa također je osudio neprimjereno ponašanje gradonačelnika Siniše Jenkača.

- Ponašanje gradonačelnika Jenkača, u kojem se fizički obračunao s vojnom osobom i nanio mu ozljede, čin je za svaku osudu i tražimo njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika Novog Marofa. Smatramo da osoba s takvim ponašanjem ne može predstavljati građane Grada Novog Marofa, tim više što je Jenkač nositelj crnog pojasa u karateu, 3. dan, a kodeks ovog sporta zabranjuje takvo ponašanje. Za kraj, postavljamo pitanje gradonačelniku Jenkaču; u čijem je vlasništvu vozilo s kojim je bio u noćnim satima u Orehovcu? - navode u priopćenju.

Jenkač (HDZ) je gradonačelnik Novog Marofa od 2015. godine, a bio je i zastupnik u 10. sazivu Hrvatskog sabora.

Opširnije o njemu pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 09:18