O NEDOLASKU KUNDIDA

Dragan Primorac: ‘Milanović želi spriječiti istinu o sudjelovanju Hrvatske u misiji NATO-a‘

Komentirao je na Facebooku današnja zbivanja na sjednici Odbora za obranu.

Dragan Primorac

 Luka Gerlanc/Cropix

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac komentirao je na Facebooku današnja zbivanja na sjednici Odbora za obranu.

- Zabranom dolaska načelnika Glavnog stožera Tihomira Kundida na saborsku sjednicu za obranu, predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović želi spriječiti istinu o sudjelovanju Hrvatske u misiji NATO-a. Nakon što je tjednima lagao ljudima da se hrvatske časnike želi slati u rat, sada više nema prostora.

Istina koja izlazi na vidjelo je da ni u jednoj varijanti nije postojala mogućnost odlaska hrvatske vojske u Ukrajinu na bojište, nego se radilo o slanju do pet časnika u Njemačku. I što sad? Hoće li hrvatskoj javnosti kandidat SDP-a Zoran Milanović objasniti zašto je lagao i kome ta laž koristi, a kome šteti.

Ministar obrane Ivan Anušić i zastupnici vladajuće većine napustili su danas sjednicu saborskog Odbora za obranu budući da, kako je rekao Anušić, bez načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomira Kundida "nema smisla" nastaviti raspravu o sudjelovanju Hrvatske u NSATU misiji, poručio je Primorac.

Anušić i zastupnici vladajuće većine napustili su sjednicu saborskog Odbora za obranu budući da, kako je rekao Anušić, bez načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomira Kundida "nema smisla" nastaviti raspravu o sudjelovanju Hrvatske u NSATU misiji.

Članovi odbora trebali su raspravljati o sudjelovanju Hrvatske vojske u misiji sigurnosne i obučne obuče potpore za Ukrajinu, a na sjednicu su kao predstavnici Ureda predsjednika došli glasnogovornik Nikola Jelić i predstojnik Ureda Orsat Miljenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 20:22