IZBORNI UZLET

DRAGO PRGOMET NE ISKLJUČUJE MOGUĆNOST DA ĆE MOST DATI PREMIJERA 'Neće biti kafanskih razgovora, sve ćemo dogovarati javno'

 CROPIX

ZAGREB - Jedan od najistaknutijih ljudi MOST-a Drago Prgomet u ponedjeljak ujutro gostovao je na televiziji N1, gdje je progovorio o uvjetima pod kojima bi njegova stranka mogla poduprijeti neku od dvije najveće opcije.

- Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od građana, i ne bježimo od toga. Slijede razgovori, rekao je Prgomet.

Na pitanje bi li novi hrvatski premijer mogao doći iz redova MOST-a, Prgomet je rekao kako ‘ne bježe od bilo kakve odgovornosti, pa niti one koja uključuje neku dužnost u Hrvatskoj’.

- Dobili smo javni poziv gospodina Milanovića na razgovore, mi ćemo prihvatiti pozive svih koji žele s nama razgovarati. Ali osobni telefonski pozivi meni, ili bilo kojim drugim članovima MOST-a ne dolaze u obzir, kazao je.

Što se tiče izjave ovjerene kod javnog bilježnika kako MOST neće koalirati, Prgomet je istaknuo kako u ‘tom potpisu vrlo jasno stoji da nećemo koalirati s onima koji nisu spremni za reforme’.

- Mi ćemo na reformama ustrajati čak i pod cijenu da nam bude zadnje pojavljivanje na političkoj sceni, iako neće biti. Tko želi prihvatiti suradnju s nama, mora biti spreman izgubiti iduće izbore. Mi smo spremni i na to, rekao je Prgomet za N1 .

Izjavio je i kako će razgovori s drugim strankama biti otvoreni i javni.

- Neće biti pojedinačnih, kafanskih razgovora. Odredit ćemo tko će voditi pregovore i na kojim načelima. Hrvatska nema vremena za gubljenje, ne možemo se natezati mjesecima, ali bit ćemo maksimalno kooperativni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:54