‘PRIVATNA PLAŽA‘

Drama na otoku sa smaragdnim lagunama: ‘Htjela sam se okupati s unučicom, a onda su nas došli otjerati bahati Poljaci‘

S obzirom na to da ju je ‘Poljakinja vrijeđala uz popriličnu verbalnu agresiju‘, sve je prijavila policiji

Ilustracija

 Duje Klaric/cropix/Cropix

Portal Morski.hr koji redovito objavljuje zgode i nezgode s obale, objavio je još jednu u nizu priča o uzurpaciji naših plaža.

Ovoga puta riječ je o Drveniku Velom, a ogorčena im se obratila čitateljica Edita koja je na plažu Novice došla s unučicom i poželjela se okupati, no ubrzo su na nju verbalno nasrnuli gosti iz obližnje kuće.

Kazali su joj kako je riječ o privatnoj plaži, a s obzirom na to da ju je ‘Poljakinja vrijeđala uz popriličnu verbalnu agresiju‘, sve je prijavila policiji.

- Dakle, ovako je bilo: 9. srpnja na plaži Novice dočekao me Poljak kako bi me upozorio da je plaža privatna ispod kuće koju su iznajmili. Kaže da mu je tako gazda rekao. Upozorila sam ga da je zakon Republike Hrvatske takav da u Hrvatskoj ne postoji takvo nešto kao ‘privatna plaža‘. Danas, 11. srpnja, na istoj plaži me agresivno bezobrazno upozorava Poljakinja da gdje sam parkirala quad i da je sve privatno vlasništvo, plaža i mjesto gdje sam parkirala. Quad je parkiran uz kuću osobe koja mi je dozvolila na moj upit za parkiranje - ispričala je čitateljica Morskog i napomenula da ne bi reagirala da nije bila s unukom, ali da je ovo prešlo svaku granicu.

- Tko se na općem dobru bogati i kolike su kazne za isto? Može li se ovom bahatluku stati na kraj? Da ne govorim da nas snimaju non stop. Evo posla za inspekcije, neka se samo uhvate toga - priča Edita i poziva odgovorne da stanu zlokobnim okupatormai pomorskog dobra na kraj.

Nakon što je objavljen članak o drskim Poljacima koji su tjerali Hrvaticu s ‘privatne plaže‘, javio se vlasnik apartmana u kojem su gosti boravili te iznio svoju stranu priče kao i molbu za objavom ispravka. Njegovu verziju događaja prenosimo u cijelosti:

‘Portal morski.hr objavio je priču: Poljaci na Drveniku Velom potjerali ženu s unučicom: "Bježi odavde, ovo je privatna plaža!" (morski.hr) koju ste prenijeli na portalu jutarnji.hr pri tome objavljujući neke netočne informacije o meni i mojim objektima ispred kojih se sukob dogodio. Prije svega, morski.hr je objavio jednostranu, tendencioznu priču Edite Grubišić, jedne od sudionica navedenog sukoba, ne dajući meni i mojim gostima nikakvu priliku da iznesemo svoje viđenje spornih događaja. Suvišno je i komentirati takvu uređivačku politiku portala morski.hr.

Netočno je da su u navedenom incidentu na Drveniku Velom sudjelovali Poljaci. Naime, radi se o Ukrajincima i Česima. Posve netočno je da se navodni sukob između Edite Grubišić i „Poljaka“, tj. Ukrajinaca dogodio zbog „privatne“ plaže. Sukob se dogodio zbog parkiranja i prolaska vozila (quada) Edite Grubišić privatnim posjedom za koji ona nema dopuštenje, a Ukrajinci i Česi bili su smješteni u tom objektu. Sasvim sigurno je netočno i da je „gazda rekao „Poljacima“ da je plaža privatna“. Nikada, nikome i nigdje nisam rekao da se radi o privatnoj plaži. Upravo suprotno, WhatsApp porukom napisao sam svojim gostima kako se radi o pomorskom pojasu na koji svatko ima pravo pristupa. Preslik poruke je u prilogu. Nikada i nigdje nisam napisao, ni oglašavao da se radi o privatnoj plaži. To je lako provjerljivo. Svaki dobronamjeran mještanin Drvenika Velog, ali i bilo koji posjetitelj zna da im nitko i nikada nije zabranjivao ni priječio kupanje na navedenoj plaži. Bio sam na svom objektu prošle godine kada je i Edita Grubišić danima dolazila i kupala se na toj plaži. Kao što je to radila i godinama prije. Što se tiče sukoba, mogu prenijeti informacije i činjenice koje sam prikupio od svjedoka koji su prisustvovali incidentu, a to je četvero mojih gostiju, nekoliko mještana i kćer gospođe Edite. Ukratko – sukob se dogodio zbog nedopuštenog prolaska vozila Edite G. (quada) privatnim posjedom i parkiranja na istom (fotografija u prilogu) uz zahtjev da moji gostu pomaknu svoje vozilo. Zbog toga se sukobila s mojim gostima, a ne zbog „privatne“ plaže. U incidentu je oštećen automobili mojih gostiju, a nastalu štetu na automobilima mojim je gostima u ime svoje majke platila njena kćer. Policija koja se kasnije pojavila na uviđaju napisala je Editi Grubišić prekršajnu kaznu. Dakle, ne samo da Edita Grubišić bez dopuštenja parkira na privatnom posjedu, nego što je puno gore, pokušava uredovati tko na tom istom privatnom posjedu smije i može parkirati! Sve je tu potpuno jasno - netko nepozvan uđe u vaše dvorište, parkira svoje vozilo i pri tome pokuša iz dvorišta potjerati vaše goste! Tko bi stao na stranu takve osobe? Zato je morski.hr izmislio priču o „privatnoj“ plaži, jer to prolazi, jer to izaziva emocije i reakcije, što se i dogodilo. No, to je svjesno dovođenje u zabludu ne samo mnogih mještana, nego i šire javnosti, jer je morski.hr svjesno prešutio i potom odbio objaviti i drugu stranu priče. Prema tome, molim vas da objavite ispravak.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 18:20