SPORNA ZASTAVA

Drama oko Bijelog dugmeta ne jenjava, Ante Tomić posve je izbacio iz takta gradonačelnika Dubrovnika: ‘Laži! Kako može?!‘

- U novoj kolumni Ante Tomić pokušava objasniti hrvatskom puku kako je zapravo ona jugoslavenska zastava skroz u redu, kaže Franković

Mato Franković, Ante Tomić

 Cropix/

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom se Facebooku obrušio na Antu Tomića i njegovu kolumnu objavljenu u Jutarnjem listu pod naslovom ‘Bregović je naivčine navukao na foru: Jugoslavija je kao da nas je u djetinjstvu stric dirao po kur**. Užas koji ne spominješ‘.

Podsjetimo, radi se o koncertu Bijelog dugmeta u Splitu, na kojem je pjevač Alen Islamović otpjevao pjesmu “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo” sa zastavom bivše Jugoslavije prikazanom na bini. Prilikom izvođenja te pjesme se i publika podijelila na dva dijela - jedan dio pjevao je i zabavljao se, a drugi negodovao i zviždao.

Frankovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

- U novoj kolumni Ante Tomić pokušava objasniti hrvatskom puku kako je zapravo ona jugoslavenska zastava na koncertu u Splitu skroz u redu i uvjerava nas kako su zapravo srpske snage skinule crvenu zvijezdu svega par mjeseci nakon što su je odbacili hrvatski policajci. Pritom bismo svi mi naravno trebali zaboraviti kako su oni koji su napadali Dubrovnik, Vukovar i brojne hrvatske gradove imali crvenu zvijezdu petokraku na kapi i kako se nama zapravo to pričinjavalo. Jednako kao što nam se pričinilo da je Pavle Strugar prilikom pregovora sa zapovjednikom južnog bojišta Jankom Bobetkom imao crvenu zvijezdu na svojoj kapi u proljeće, 1992. godine.

Ničim izazvan ovaj "vrsni" novinar ima potrebu i mene spomenuti. I to, zamislite, pritom besramno iznosi laži o mojoj obitelji, odnosno jednostavno provjerljivim činjenicama iz kojih je jasno kako je moj djed bio domobran, a otac napustio siguran posao električara u Elektrojuga te se prijavio u rezervni sastav hrvatske policije.

U ovom slučaju onu staru komunističku doktrinu ‘tri put slaži istina ne važi‘ demantira upravo istina. Poštovani gospar Tomić, na putu do istine citirat ću Vam riječi pokojnog blaženog Alojzija Stepinca: "Komunizam je utjelovljena laž. Komunizam se od laži rodio, od laži živi i od laži će umrijeti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:32