PODIVLJALO VRIJEME

Dubrovnik opet pogodilo nevrijeme, stižu novi kaotični prizori: ‘Gledajte vodu kako se slijeva, ljudi spašavaju što se spasiti može‘

Kišno nevrijeme s jakim pljuskom zahvatilo je u ponedjeljak ujutro velik dio obale i izazvalo kaos

Kaotične scene na Vratima od Pila

 Screenshot/Sigurnost u prometu/FB

Promjena vremena zahvatila je u ponedjeljak veći dio zemlje, a obilna kiša najviše problema izazvala je u Dalmaciji. Potopljene su bile ulice u Zadru, Makarskoj, Splitu i Dubrovniku. Dubrovačko područje bilo je posebno pogođeno. Jako nevrijeme s obilnom kišom i pljuskovima izazvalo je bujične poplave.

Zbog velike količine oborina u Dubrovniku je bio potopljen Stradun te niz gradskih prometnica, a na Jadranskoj magistrali zabilježeni su odroni.

Dubrovački vjesnik objavio je video snimku nastalu na Pilama, koja prikazuje velike količine vode koje se slijevaju u grad, dok turisti u šoku hvataju svoju prtljagu, a djelatnici Dubravke pokušavaju obraniti restoran od bujice.

Velike količine kiše stvorile su prava mala jezera na gradskim prometnicama. Neki od vozača izgubili su tablice sa svojih vozila, a neke od njih još uvijek čekaju svoje vlasnike na Vojnoviću kod skretanja za Studentski dom, kako javlja Dubrovački vjesnik.

U večernjim satima novo je jako nevrijeme pogodilo Dubrovnik.

image

Tablice na Vojnoviću još čekaju vlasnike da ih pokupe

Čitatelj

Kišno nevrijeme s jakim pljuskom zahvatilo je u ponedjeljak ujutro i područje Makarske gdje je u tridesetak minuta palo 52 litre kiše po metru četvornom.

image

Radarska slika nevremena

Screenshot/DHMZ

U Makarskoj je u kratkom vremenu palo čak 40 mm kiše zbog čega je u nekim dijelovima grada nakratko došlo do poplava. Poplavljeni su bili i Split i Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:41