‘NISAM POZVANA...‘

Dubrovnik u petak postaje meka najmoćnijih europskih desničara, domaći su se već uspjeli posvađati: ‘Uložio je veto na mene!‘

Pavliček priča o okupljanju (na hrvatskoj desnici), a Suverenisti su inzistirali u ECR-u da ja ne budem jedna od govornika na kongresu, tvrdi zastupnica Vesna Vučemilović

Nekadašnji stranački kolege iz Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i Vesna Vučemilović

 Damjan Tadic/Cropix

"Ljubavne" poruke o širem okupljanju (svih) desnih snaga na Starom kontinentu koje je grupacija Europski konzervativci i reformisti (ECR) uputila političkim rivalima - Patriotima za Europu i Europskoj pučkoj stranci, čiji su dužnosnici i zastupnici u Europskom parlamentu pozvani da budu govornici na ECR-ovu Europskom obiteljskom kongresu, trodnevnom skupu koji će u Dubrovniku od petka do nedjelje okupiti neki od najutjecajnijih konzervativaca u Europi - očito nisu dobro sjele domaćim desničarima koji su i dubrovački kongres pretvorili u poligon za ratovanje.

Nezavisna zastupnica Vesna Vučemilović, koja je u Sabor ušla kao visoka dužnosnica Hrvatskih suverenista, tvrdi da je njezin donedavni stranački šef Marijan Pavliček kriv za to što ona ove godine neće biti govornica na Europskom kongresu obitelji.

- Pavliček priča o okupljanju (na hrvatskoj desnici), a Suverenisti su uložili veto i inzistirali u ECR-u da ja ne budem jedan od govornika u Dubrovniku. Nakon što sam i lani na Europskom kongresu obitelji govorila iz pozicije predsjednice saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport, nedavno sam saznala da ove godine ipak neću biti pozvana na kongres. Prvo mi je gospođa iz Bruxellesa koja u ECR-u vodi organizaciju stranačkih manifestacija javila da će mi kao predsjednici saborskog Odbora poslati pozivnicu za Dubrovnik, a nakon što poziv nije stigao, od svojih sam izvora doznala da su Hrvatski suverenisti uložili veto na moj dolazak u Dubrovnik. To je tragikomično, ali i licemjerno pošto Suverenisti javno govore o potrebi okupljanja konzervativnih i desnih stranaka, a u praksi rade sve kako bi razbili te pokušaje okupljanja - rekla nam je Vučemilović.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček tvrdi da ne zna ništa o tome što nam je zastupnica Vučemilović ispričala te da on s njezinim pozivanjem ili nepozivanjem na kongres nema ništa.

- Ona je sve o sebi najbolje rekla onda kada je odmah nakon izbora odlučila napustiti Suvereniste i iz oporbe pretrčati u HDZ-ovu vladajuću većinu - kaže Pavliček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 12:22