DRESS CODE

Dvije Slovenke nisu mogle u bus zbog ‘neprikladne odjeće‘. Javili se iz splitskog Prometa: ‘To kod nas nije prihvatljivo...‘

Djevojke su ostale zatečene kad nisu mogle u autobus zbog ‘kršenja dress codea‘ pa su se na kraju preobukle

Slovenke na Ultri

 Privatni album

Nedavni slučaj dviju slovenskih partijanerica s Ultre koje nisu mogle ući u "Prometov" autobus jer je vozač procijenio da nisu bile prikladno odjevene, potaknuo je Slobodnu Dalmaciju da upita nadležne u splitskom javnom prijevozniku kakav je dress code u autobusima, te je li vozač u ovom slučaju pretjerao s reakcijom.

Podsjetimo, djevojke su ostale zatečene kad im vozač nije dozvolio ulazak u autobus zbog "kršenja dress codea", objasnivši da će moći ući kad nabave prikladniju odjeću, što su na kraju i napravile.

U "Prometu" su pojasnili kako je sukladno njihovim internim aktima omogućeno vozačima da spriječe ulazak osobama čija odjeća ili ponašanje mogu ugroziti komfor i sigurnost ostalih putnika.

- Bez obzira na veselost i opuštenost koju donosi Ultra festival, moramo uzeti u obzir da se u našim autobusima voze i djeca i stariji ljudi. Održavanje određene razine pristojnosti i čistoće u autobusu neophodno je kako bi se osigurala ugodna i sigurna vožnja za sve putnike, navode u javnom prijevozniku za Slobodnu Dalmaciju.

image

Promet, Split

Tom Dubravec/Cropix

Napominju kako razumiju da se ovakva pravila mogu različito tumačiti, no vozač je, kažu, postupio u skladu s internim aktima iz želje da osigura ugodnu vožnju svim putnicima.

- Također vjerujemo da je važno naglasiti kako neprikladna odjeća, koja može narušiti komfor drugih putnika, nije prihvatljiva u javnom prijevozu. Još jednom, zahvaljujemo na razumijevanju, odgovorili su u "Prometu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:24