PARALIZA ŽIVOTA

Evo kome je danas u Splitu bilo najgore: ‘Sve nam je propalo, morali smo sve ispočetka...‘

Iako konobari nisu mogli raditi kavu, navala u kafićima nije prestala. Nezgodno je bilo u ljekarnama, ali one su situaciju uspjele zadržati pod kontrolom

Nestanak struje brojnim je Splićanima poremetio planove

 Duje Klarić/Cropix

Nestanak struje poremetio je rad Splićana u staroj gradskoj jezgri, a po ovoj vrućini svima je najgore pala činjenica da ne mogu upaliti klimu, piše Slobodna Dalmacija.

Život u centru je na nešto više od sat vremena stao, ali ne i za gospodina Duška Pejovskog kojeg je novinarka Slobodne Mia Uzinić srela u kafiću "Semafor". On je kavu stigao naručiti taman prije nego su Crnogorci rekli "gotovo".

- Bio sam u kafiću i naručio kavu, a deset minuta nakon toga nestalo je struje. Govorim ja, sreća je da sam stigao, ali odmah sam se pitao, što ću sad, jer sam morao ići u Finu po potvrdu. Dolazim tamo, kad ono struja njima radi. Rekli su da imaju agregat - rekao je Pejovski za Slobodnu.

image

Duško Pejovski

Duje Klarić/Cropix/

- Nisam imao problema. Nije mi bilo jasno kakve veze Crna Gora ima s ovom pričom. Nemamo li mi svoju struju? U Zagrebu je nije nestalo, on kao nešto posebno, gdje će oni bez struje, tamo je klijentela, visoka klasa - našalio se Pejovski.

Jako nezgodno je bilo sladoledarima, po ovoj vrućini bez hlađenja... Neki su zbrajali gubitke. Lirim Bajrami iz omiljene Gelaterije Emiliana zatvorio je vrata do 14:30 sati.

- Za nas, kao slastičarnu, baš je bilo katastrofa. Sladoled je jako kremast i ne može izdržati više od 20 minuta bez hlađenja. Sve što smo imali spremno je propalo, a upravo radimo nove sladolede od početka - rekao je Bajrami.

image

Lirim Bajrami

Duje Klarić/Cropix/

Nezgodno je bilo u ljekarnama, ali one su situaciju uspjele zadržati pod kontrolom.

- Najveći problem je bio inzulin koji mora biti na odgovarajućoj temperaturi, ali sve će biti u redu jer nismo otvarali frižidere i pazili smo na temperaturu. Nismo otvarali ni vrata jer i radi drugih lijekova temperatura u apoteci treba biti do 25 stupnjeva pa smo uspjeli sve održati unutar zadanih parametara - rekla je Slobodnoj ljekarnica Bruna.

image

Ljekarnica Bruna

Duje Klarić/Cropix/

Iako konobari nisu mogli raditi kavu, navala u kafićima nije prestala: točeno pivo ostalo je dovoljno hladno da barem na nekoliko trenutaka olakša ovu nesnošljivu vrućinu.

- Bilo je grozno, unutra vrućina, klima ne radi, ne možeš raditi kave... Mobitel je meni radio, iako znam da su drugi imali problema s internetom. U tom je momentu u kafić sjelo više ljudi jer nisu znali što će sa sobom. Kave nisu ni tražili, svi su htjeli nešto za osvježenje, pivo, ovo ono... ali, nažalost, nismo ih mogli posluživati - rekao je Slobodnoj mladi konobar Roko.

image

Konobar Roko

Duje Klarić/Cropix/

Nezgodno je bilo i u Muzeju Igre prijestolja jer su gosti platili ulaznice, a kada su se ugasila svjetla, nisu mogli ništa vidjeti.

- Nismo mogli naplaćivati normalno jer nam POS uređaji nisu radili, a s obzirom na temperature, bilo je jako vruće. U svakom slučaju, jako nezgodna situacija jer je centar pun turista pa nam je ovaj prestanak struje teško pao. Nismo se prepali, nije bila panika, ali su nam se stvorile komplikacije - rekla je Silvija Slobodnoj.

image

Silvija

Duje Klarić/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 18:43