PROVJERILI SMO

Evo, sad je idealno vrijeme za polazak na more: za razliku od jučer, u tri grada autom se stiže brže nego inače!

Bolje stanje na cestama u odnosu na prvi dan vikenda potvrđuje i HAK

Ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Čini se da su ogromne gužve i kolone, koje su se ove subote razvile na putu do mora kad su svi pohrlili na ljetovanje, stvorile idealnu priliku za ugodno putovanje samo dan kasnije.

Prema aktualnim podacima na Google Mapsu, koji se prikazuju u stvarnom vremenu, tijekom nedjelje popodne moguće je automobilom do ljetnih destinacija stići brže nego inače.

Putovanje iz Zagreba do Dubrovnika, na primjer, inače traje otprilike sedam sati, ali trenutno se prometnicom E71 do krajnjeg juga Hrvatske može stići za samo 6 sati i 7 minuta. Povratno putovanje cestama E65 i E71 traje 6 sati i dvije minute.

Od Zagreba do Pule putuje se oko 3 i pol sata, ali sada se prometnicama E65 i E751 može doći na dugoočekivani odmor za 3 sata i dvije minute. Povratno putovanje istim cestama traje tri sata.

Ako se automobilom putuje od glavnog grada do Splita, vožnja inače traje oko pet sati. Prema trenutnim podacima, uz vožnju prometnicom E71, u Split se stiže za 3 sata i 54 minute, a vraća u Zagreb za 3 sata i 43 minute.

image

Ljetovanje, ilustracija

Bozo Radic/Cropix

Bolje stanje na cestama u odnosu na prvi dan vikenda potvrđuje i HAK. Gužve se stvaraju samo na sljedećim relacijama - kod autoceste A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, uz kolonu u pokretu dužine dva kilometra koja se nalazi između čvorova Ogulin i Bosiljevo II, u smjeru Zagreba.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Zagreba s kolonom od 1,5 kilometra. Na Krčkom mostu je pojačan promet u smjeru kopna i vozi se usporeno od Omišlja.

Na autocesti A7 je između čvora Orehovica i Rijeka istok u smjeru Križišća, na kolniku pješak, stoga se promet vodi po dvije trake uz ograničenje brzine. Na Jadranskoj magistrali je predio Nuncijata-autobus u kvaru i vozi se jednim trakom, naizmjence.

Kod ostalih relacija promet je protočan, nema gužvi i zastoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 18:15