VELIKA ŠKRTICA

Evo zašto kod manjih nesreća nije dovoljno samo EU izvješće i zašto obavezno morate odmah obaviti ovaj poziv

Najgore situacije dogode se onda kad se osoba koja je kriva ne pojavi kod osiguravatelja

Potpis na izvješću osiguravatelji ne tretiraju uvijek kao priznanje krivnje

 Jutarnji list

Kako bi izbjegli duga cekanja i naporne procedure, mnogi vozači prilikom sudara s manjom štetom ne zovu policiju na uviđaj te se uzdaju isključivo u EU izvješće, što se za mnoge od njih potom pokaže kobnim kad se s susretnu s osiguravateljima.

Naime, iako je čak i na stranicama MUP-a službeni savjet da je u takvim situacijama dovoljno samo ispuniti to famozno EU izvješće, u stvarnosti to uglavnom ipak nije dovoljno i nerijetko se dogodi da će vas osiguravatelj zbog toga odbiti, i da se protiv toga na kraju nećete moći boriti.

image

Potpis na izvješću osiguravatelji ne tretiraju uvijek kao priznanje krivnje

Jutarnji list

U našem kratkom videu pogledajte zašto je ipak uvijek dobro zvati policiju, čak i kada to znači da ćete dugo čekati, kao i kako najbolje snimiti mjesto nesreće, želite li si povećati šanse za odštetu.

Osim toga, moguće su situacije i gdje se stranka koja je kriva ne pojavi kod osiguravatelja, a on pak njegov potpis na EU izvješću odbije prihvatiti kao izjavu krivnje, što također dodatno može zakomplicirati cijelu situaciju.

Što u takvim slučajevima saznajte u našem kratkom videu.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image
Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 10:09