POSJET ISTRI

FOTO: 2015 JAJA S KOBASICAMA Josipović u Puli pripremao novogodišnju fritaju

 Goran Sebelic / CROPIX / Goran Sebelic / CROPIX

PULA Predsjednički kandidat Ivo Josipović sudjelovao je u srijedu tijekom posjeta Puli s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i istarskim županom Valterom Flegom na gradskoj tržnici u pripremanju tradicionalne novogodišnje fritaje od 2015 jaja s kobasicama.

U tom je gradu razgovarao s predsjednicom udruge "Blokirani" Miriam Kervatin, a u izjavi za novinare rekao je kako je na Staru godinu posjetio Pulu kako bi Istrijankama i Istrijanima zahvalio na velikoj potpori koju je dobio u prvom krugu.

"Nadam se takvoj pa i još većoj podršci i u drugom krugu. Osim toga, želim zahvaliti ljudima u Istri koji su prepoznali moj projekt regionalizacije jer je upravo taj projekt budućnost kako za Istru tako i za druge krajeve Hrvatske", rekao je Josipović, koji drži da će regionalizacija "zasigurno biti motor i pokretač za mnoge krajeve u Hrvatskoj".

Govoreći o strategiji kampanje do 11. siječnja, istaknuo je kako je "potpuno jasno da političke i osnovne poruke, što se njega tiče, ostaju uvijek iste". Osim toga, ustvrdio je kako ima ozbiljan projekt promjena u društvu koji je, kako je rekao, "pretpostavka razvoja i koji će sigurno dovesti do većeg zapošljavanje te do bolje i efikasnije države i veće demokracije".

"Prema tome, tu promjena u mojim nastupima nema, premda će, naravno, biti i rasprava o nekim drugim temama koje nisu dio projekata, niti mog niti moje protukandidatkinje, nego su drugog svjetonazorskog tipa", rekao je Josipović.

Na pitanje novinara kako komentira jučerašnju izjavu ministra Gordana Marasa da su u "Hrvatskoj gospodarskoj komori najbolji otišli, a došli špijuni i uhljebi", Ivo Josipović je istaknuo kako nije upoznat s tom izjavom.

"Tu izjavu nisam čuo, ali osobno ne bih nikoga tako etiketirao. Mislim da je vrijeme da u Hrvatskoj postignemo jedno novo jedinstvo i zajedništvo jer je Hrvatska zaista pred ozbiljnim izazovima i problemima i sve one snage koje mogu pridonijeti izlasku iz krize i jačanju naše zemlje treba staviti u funkciju", rekao je Josipović, ističući kako "svakog pojedinca treba suditi po konkretnim djelima", no nikada ne bi unaprijed nikoga etiketirao.

Na pitanje zašto ignorira potporu Kajinovih Istarskih demokrata (ID) i SDSS-a Milorada Pupovca, predsjednički kandidat Ivo Josipović odgovorio je kako ih ne ignorira te da se oni još mogu priključiti strankama koje ga podupiru.

"Nikoga ne ignoriram. Ja sam imao svoj projekt, stranke su se javljale i priključivale projektu. Kajin i Pupovac sa svojim strankama su dobrodošli, nema tu nikakvih ograda i prepreka", izjavio je Josipović.

On se danas u Puli sastao i s predsjednicom udruge "Blokirani" Miriam Kervatin, koja ga je u kraćem razgovoru zamolila da u projekt ustavnih reformi uključi i sudbinu 320 tisuća blokiranih građana.

"Prije godinu dana ponudio sam projekt ublažavanja dužničke krize građana kroz dvadeset mjera, od kojih su neke već implementirane, a neke će tek biti. Iza Nove godine stupa na snagu odluka o oprostu dijela dugova i mislim da je to jedan dobar put da se dužnička kriza ublaži", rekao je Josipović i dodao kako su u konačnici rješenje za tu krizu nova radna mjesta i mogućnost građana da normalno posluju i plaćaju svoje dugove na temelju plaća koje zarađuju.

"Cijelo društvo treba pokazati razumijevanje za njih kako bi se ljudima koji imaju dugove maksimalno olakšao njihov teret koji nose", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:09