ZABIJELILA SE I OPATIJA

FOTO: BIJELI KAOS ZAHVATIO I ISTRU I PRIMORJE U Pazinu 8 cm snijega, Riječani u strahu od poledice

 Regional Express/Facebook

Sljeme je jutros osvanulo s novih 20 cm snijega pa snježni pokrivač na vrhu zagrebačke Medvednice ukupno mjeri 31 centimetar. U većini Hrvatske, posebice u Lici i Gorskom kotaru snijeg naveliko pada. Za snijeg i niske temperature dobro su se pripremili i u dalmatinskom zaleđu - u Imotskom, prema podacima s DHMZ-a ima debelih 25 cm.

No, ono što je pomalo neuobičajeno jest da je snijeg zameo i Istru. U Pazinu je tako u 7 sati ujutro izmjereno 8 centimetara snijega, a još je sinoć nekoliko županijskih cesta u Istri u potpunosti bilo zatvoreno zbog snježnih padalina.









Na Facebook profilu Regional Expressa građani su podijelili prve fotografije snjega iz svojih mjesta.

















Dok su se mališani razveselili bijelim pahuljama i odmah pohitali raditi snješka, stariji su gunđali kako ceste nisu očišćene.

















Opatiju i Rijeku snijeg je tek malo zabijelio, a među prvima koji su prionuli čišćenju prilaza kući i pločnika ispred nje bio je Branko Kovačić iz Dražica, piše Novi list .

– Bojim se da će okrenuti na buru, pa će se onda ova bljuzgavica zalediti i onda će biti problema. Bolje je to na vrijeme očistiti, dok se još može - kazao je vrijedni Grobničanin.

Snijeg je zabijelio i Opatiju (snimio čitatelj Jutarnjeg)

Kako javlja HAK, za sav promet zbog snijega zatvorene su u Istri županijske ceste: tunel Učka-Veprinac-Matulji (stara cesta preko Učke), Buzet-Vodice i Mune-Vodice-Jelovice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:14