KRITIZIRAO ŠEFA HDZ-a

FOTO: MILANOVIĆ O KARAMARKOVOJ AFERI U SOA-i: 'Ako je to točno, kriminal je dječja priča za to'

 Tonči Plazibat/HR

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je danas kompleks Kupari 1 u kojem su pet nekretnina – Hotel Grand, Hotel Kupari, Hotel Pelegrin – olimpijski bazen te hotele Goričina 1 i 2. U njegovoj pratnji bio je ministar turizma Darko Lorencin i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović.

Premijer je pred novinarima komentirao najnoviju aferu oko Karamarkovog ilegalnog zapošljavanja u SOA-i.

- Ukoliko je ono što je jedan dnevni list objavio autentično, radi se o nečem što je puno gore od kriminala. Kriminal je dječja priča za to. Manje je zlo, koliko god da je zlo, ako netko ukrade neki iznos nego ako ovako ruši sustav i ruši hrvatsku državu. Time se ne mislim baviti osobno, time mislim da se ne bi trebala baviti ni aktualna ekipa u SOA-i koji su profesionalci čiji je zadatak da takve stvari suzbiju ubuduće. Ali postoje saborska tijela koja će to raditi. Što se tiče VNS-a načelno da, podržavam tu inicijativu iako to nije primarni zadatak VNS. Ali uvijek može biti tema na Vijeću. Dakle, još jednom, ako se radi o autentičnim dokumentima, to je strašno.... - komentirao je Milanović.

Podsjetimo, sredinom siječnja Vlada je donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1.

Objava poziva je neobvezujuća, a po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, bit će proveden postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude. Izbor investitora očekuje se u prvom kvartalu 2014. Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina. Svi su hoteli devastirani, a nakon obnove planira se kapacitet od maksimalno 1.500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na 200 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:30