VRATILI SE S ODMORA

FOTO Milanović odgovorio Karamarku: 'Od sada će Hrvatska biti namjerna, a ne slučajna država'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon tri tjedna stanke, vraćamo se na posao kako Hrvatska ne bi bila slučajna država jer nije slučajna država. Moramo raditi da ne bi bila slučajna država.

Vlada donijela uredbu o legalizaciji bespravne gradnje. Čačić Vrdoljaku: 'Šaljemo poruku da se kriminal isplati'

Od sada će biti namjerna država, a to traži koncentraciju i trud svih nas, poručio je premijer Zoran Milanović, otvarajući današnju sjednicu Vlade.

Time je replicirao šefu HDZ-a i oporbe Tomislavu Karamarku, koji mu je jučer poručio da je "slučajni premijer".

Milanović je podsjetio da se u velikom dijelu Europe danas obilježava Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, no poručio je kako to ne smije postati razlog podgrijavanja podjela u hrvatskom društvu.

Vlada donijela odluku o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca

"Hrvatska je povijest malo drukčija od one baltičkih zemalja, naš put od 1945. je bio drukčiji od onog u drugim bivšim socijalističkim zemljama. Ne želimo da se od ovog dana radi politička predstava. Žalimo sve žrtve, ali ne želimo dijeliti hrvatske građane", kazao je Milanović, podsjetivši da je njegova Vlada u ovoj godini dvaput odala počast žrtvama Drugog svjetskog rata - u Jasenovcu i u Težnom.

Vlada odlučila: Grad Rijeka postaje vlasnik NK Rijeka

Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima obilježava se na dan sklapanja pakta između Hitlerove Njemačke i Staljinova SSSR-a 1939. godine.

Ukinut beneficirani radni staž za neke vojne osobe: Beneficije samo onima koji stvarno rade u teškim uvjetima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:07