FASCINANTNI PRIZORI > GROMOVI I MUNJE PARALI SU NEBO

FOTO: OVAKO JE U PONEDJELJAK SIJEVALO IZNAD KAŠTELA! Meteoalarm oglasio uzbunu: stiže veliko nevrijeme

 Zvonimir Barišin / CROPIX

MALAČKA - Tijekom noći šire splitsko područje zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme. Nakon natprosječno vrućeg dana, večer je donijela nestabilnosti koje su rezultirale jakim grmljavinskim pljuskom te obilnom kišom. Slično će vrijeme danas, 9.6.2015., zahvatiti i ostatak Hrvatske u poslijedpodnevnim satima. Uglavnom u unutrašnjosti, uz jači razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u drugom dijelu dana. U središnjim i istočnim krajevima moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu ujutro i navečer ponegdje bura, a danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 31 °C.

Fotografije grmljavinskog nevremena iznad Kaštela (Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX)

Meteoalarm upozorava na moguće pljuskove s grmljavinom u području Karlovca i Knina, te je oglašen žuti alarm, dok se područja Zagreba i Osijeka nalaze pod narančastim alarmom, pod prijetnjom izraženih grmljavinskih nevremena popraćenih obilnom kišom.

Sutradan nas u većini krajeva očekuje pretežno sunčano, ali i nestabilno. Uz više oblaka u noći i ujutro se u unutrašnjosti mjestimice očekuje kiša te pljuskovi s grmljavinom, koji su poslijepodne mogući gotovo posvuda. Najveća vjerojatnost pljuskova je u gorju i unutrašnjosti Dalmacije te osobito u Slavoniji gdje je moguće i nevrijeme. Vjetar na kopnu uglavnom slab sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena, podno Velebita ujutro i jaka bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od19 do 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u gorju i niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:15