SVI ŽELE NA MORE

FOTO: STRAHOVITA GUŽVA U TRAJEKTNIM LUKAMA I NA AUTOCESTAMA Na Lučkom kolona od 25 km

Split, 260714.Subotnja smjena turista na jedrenjacima, odlazak mnogobrojnih putnika na otoke te pojacani promet na autobusnom kolodvoru pretvorili su gradsku luku u mravinjak.Na fotografiji: gradska luka Split.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

ZAGREB - Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta D1 u mjestu Bruvno. Obilazak je: Korenica-čvor Gornja Ploča-A1-čvor Sveti Rok-Gračac, javlja HAK ostanju na cestama u 15:20 sati.

Promet je pojačan na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije i Rijeke, na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim mjestima te na riječkoj obilaznici.

Na naplatnim postajama Lučko kolona vozila na ulasku na autocestu A1 iz smjera Buzina duga je oko 8km, a iz smjera Jankomira oko 5km, dok je na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga oko 25km. Zbog pojačanog prometa policija djelomično preusmjerava promet na naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba, gdje je, samo danas, moguće plaćati cestarinu i u gotovini.

Na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u zoni naplatne postaje Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga oko 8km. Na čvoru Županja vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Tovarnik.

Na Istarskom ipsilonu od naplatne postaje Umag prema graničnim prijelazima Kaštel i Polovanija vozi se u koloni.

FOTOGALERIJA Gužve na Lučkom i u trajektnoj luci Split

Zbog pojačanog prometa na autocesti A7, na naplatnoj postaji Rupa, mogući su povremeni zastoji u oba smjera.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima na cestama u Istri, Gorskom kotaru i Lici. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će sutra od 12 do 23 sata na važnijim cestovnim pravcima. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti D1.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3, poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Pojačan je putnički promet na sljedećim graničnim prijelazima u oba smjera: Kaštel, Rupa, Zaton Doli, Klek i Metković. Na izlazu GP-a Bajakovo kolone su duge 8 kilometara.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:55