TVRDI ‘LE PARISIEN‘

Francuski mediji: Svjedokinja je vidjela što je napravio otac Barbare Matić, sve podsjeća na ‘slučaj Rubiales‘

Otac Barbare Matić uhićen je zbog optužbe za seksualni napad

Boris Matić, otac Barbare Matić

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Otac Barbare Matić, koja je jučer osvojila zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma, priveden je pod sumnjom da je na silu želio poljubiti 24-godišnju volonterku u Arena Champ-de-Mars gdje se natjecanje održavalo, javljaju francuski mediji. Le Parisien piše da je do incidenta došlo prilikom euforičnog slavlja nakon pobjede.

Kažu i da je protiv njega podignuta optužnica i smatraju da je ovo bacilo veliku mrlju na slavlje njegove kćeri. Podsjećaju i na sličan slučaj od prošle godine kada je sada bivši predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales na silu poljubio reprezentativku Španjolske Jennifer Hermoso nakon pobjede u finalu Svjetskog prvenstva.

Do incidenta je došlo nakon pobjede Barbare Matić u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Prema prijavi, Matić je na silu pokušao poljubiti 24-godišnju volonterku koja je odmah po događaju otišla u policijsku postaju 7. pariškog arondismana kako bi ga prijavila.

Prema informacijama kojima raspolaže Le Parisien, ona je policiji rekla da on uopće nije trebao sjediti na tom mjestu. Kako je bila zadužena za smještanje gledatelja, primijetila je da on stoji između sjedala C13 i C14, a trebao je biti na sjedalu C04.

Kada ga je zamolila da ode na svoje mjesto shvatila je da on ne govori francuski, ali je u razgovoru na engleskom uspjela shvatiti da se radi o ocu hrvatske judašice. Nakon toga je, kaže Le Parisien, odlučila da mu dopusti da ostane na tom mjestu.

Otac Barbare Matić bio je jako glasan, pišu, a nakon pobjede navodno je volonterku uhvatio za ramena i pokušao je na silu poljubiti u usta prije nego je otrčao dolje.

To je potvrdila i svjedokinja koja je vidjela spomenutu scenu i navela da ga je volonterka pokušala odgurnuti, ali da ju je ipak uspio poljubiti.

Matić je priveden u policijsku postaju u četvrtak ujutro

Prema izvoru bliskom istrazi, volonterka je bila šokirana Matićevim potezom. Policija je u srijedu navečer pozvala oca Barbare Matić na dobrovoljno saslušanje u četvrtak ujutro. On se oko 10 sati pojavio u policijskoj postaji Rue Fabert i po dolasku je priveden, piše Le Parisien.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 12:41