POKRENUO I INCIJATIVU

Fred Matić je jednog čovjeka posebno cijenio i nazivao ga ‘hrvatskim blagom‘: ‘Bio je najbolji od najboljih‘

Matić je pokrenuo inicijativu da najviše odličje za junaštvo i hrabrost u Domovinskom ratu nosi ime upravo po njemu

Predrag Fred Matić

 Darko Tomas/Cropix

Predrag Fred Matić, koji je jučer nakon komplikacija bolesti preminuo u 63. godini, jednog je čovjeka posebno cijenio i nazivao ga hrvatskim blagom.

- Blago Zadro zasigurno je prvo ime Domovinskog rata. Sam Vukovar dao je puno heroja, junaka, a Domovinski rat još više. Međutim, najbolji od najboljih zasigurno je Blago Zadro, govorio je Matić dok je bio ministar hrvatskih branitelja, prenosi portal Grude.

- Ne možemo tražiti od javnosti da se sjeća svakog pojedinog junaka, zato ćemo nastojati da se ovakva obilježja organiziraju na državnoj razini jer je Blago Zadro blago cijele hrvatske države i simbol cijelog Domovinskog rata, rekao je Matić, koji je pokrenuo inicijativu da najviše odličje za junaštvo i hrabrost u Domovinskom ratu nosi ime upravo po Zadri.

O njemu je govorio i u Europskom parlamentu, prenosi N1.

- Uvijek volim reći da je naš pokojni general Blago Zadro bio gumarski radnik koji bi vjerojatno i danas mirovinu dočekao na tom radnom mjestu, a nitko nikada ne bi saznao kakve se sposobnosti kriju u tom čovjeku i kakve je on imao moći da je nadmudrio školovane oficire i to je fascinantno, kazao je Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:15