MUČAN SLUČAJ

‘Ginekolog je rukama čupao...‘ Mlada majka proživjela je horor, umalo dobila sepsu, sada su se oglasili iz šibenske bolnice

Mlada žena umalo je ostala bez maternice, pa i života. Srećom, uza se je imala obitelj koja joj je pomogla kroz agoniju

Opća bolnica Šibensko- kninske županije i Lara Alat

 Cropix/nova Tv/

Lara Alat (24) prošla je agoniju nakon porođaja u Općoj bolnici u Šibeniku. Porođaj je prošao sjajno i rodila se zdrava beba. No ono što je uslijedilo graniči s hororom.

Nitko je nije slušao dok je upozoravala da su bolovi prestrašni. Da je i s prvim porodom uklanjanje posteljice išlo operativnim zahvatom.

Liječnik koji je vadio posteljicu na to se, tvrdi mlada majka - oglušio. Pa čak i na savjete kolega liječnika.

Nije pokušao izvući posteljicu jednom, već više puta, dok nije – pukla!

"On je tresao rukom, to je ispadalo iz njegove ruke, ti komadi… To je bilo jezivo, to je bio horor. To su bili komadi tkiva... Imam flashback tih slika, to je kao da čistite ono ljigavo iz sudopera pa si onako otresete ruku. E, tako se on ponašao u tom trenutku. I čupa, i ide, i čupa, i vuče", priča Novoj TV Paula Konjuh, Larina sestra.

Posljedice - dvije kiretaže, umalo i sepsa, visoka temperatura te šok kada je saznala da joj je u utrobi ostavljena gaza.

Mlada žena umalo je ostala bez maternice, pa i života. Srećom, uza se je imala obitelj koja joj je pomogla kroz agoniju.

Danas su se iz Opće bolnice Šibensko-kninske županije oglasili službenim priopćenjem kojim reagiraju na optužbe pacijentice Lare Alat.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

- S obzirom na veliki interes javnosti, brojne upite i komentare koji su izazvani emitiranjem emisije “Provjereno“ Nove TV, a u kojem je izneseno svjedočanstvo pacijentice L.A. o njenom porodu i liječenju na Odjelu ginekologije i rodilišta Opće bolnice Šibensko-kninske županije, izdajemo sljedeće priopćenje:

Prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata i Uredbi o zaštiti osobnih podataka Opća bolnica Šibensko-kninske županije u ovom trenutku ne može dati nikakve podatke o liječenju navedene pacijentice široj javnosti.

Od 11. srpnja 2024. godine do prije dva dana kada se novinarka gospođa Ana Malbaša Major obratila Ministarstvu zdravstva, a potom i ravnateljici osobno nije zaprimljena pritužba, prigovor niti sudska tužba pacijentice L.A. vezano za njeno liječenje u našoj ustanovi.

Također s Odjela ginekologije i rodilišta nije prijavljen neželjeni događaj koji bi zahtijevao postupak unutarnjeg nadzora.

Od dana saznanja za slučaj pacijentice L.A. i upita novinarke Malbaša Major pokrenut je postupak unutarnjeg nadzora spomenutog slučaja te su zatražena očitovanja svih uključenih u liječenje pacijentice.

Izražavamo žaljenje zbog nezadovoljstva pacijentice L.A. liječenjem u našoj ustanovi te molimo pacijenticu i širu javnost za strpljenje dok se ne utvrde sve činjenice vezane za njen slučaj, a o čemu će sukladno našim obvezama biti obaviješteno Ministarstvo zdravstva - stoji u priopćenju Ravnateljstva Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 13:55