FAJT NA DESNICI

Grmoja i Lacković se posvađali nasred saborskog hodnika, sve je snimljeno: ‘Zašto bježiš, nemoj bježati!‘

Grmoja je u auli Sabora napao Lackovića zbog Rodnih studija

Nikola Grmoja i Željko Lacković

 Cropix/screenshot/

Uvođenje Rodnih studija na zagrebački Filozofski fakultet nije izazvalo samo provalu bijesna na desnici, nego i svađe u njihovim redovima. U auli Sabora novinari su svjedočili verbalnom duelu zastupnika stranke Nezavisni Željka Lackovića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje koji smatra da "takav studij nema veze sa znanošću niti treba biti financiran iz državnog proračuna".

Grmoja je napao Lackovića koji je u parlament ušao na listi Domovinskog pokreta jer je ustvrdio kako nema ništa protiv Rodnih studija:

"Znači, ti si bio na listi Domovinskog pokreta i napadao rodnu ideologiju i sada kažeš da građani nisu dali potporu tim politikama. Ti si odustao, čovječe, od vrijednosti koje si zagovarao."

Lacković, koji je u Saboru osnovao svoj Klub s Vesnom Vučemilović i HSU-ovim Veselkom Gabričevićem, uzvratio je Grmoji da mu se teatralno obraća i prozvao ga: "Objasni ti građanima kako ti kao čovjek koji nema nikakve veze s pravom možeš biti predsjednik Odbora za pravosuđe i kakav to ima utjecaj na rad tog odbora" i potom se udaljio, a Grmoja ga je pokušao zadržati: "Zašto bježiš, nemoj bježati, postaviš pitanje i pobjegneš. Odustali ste od svojih politika i sad bježite. Eto, to je to. To je Domovinski pokret!"

Snimku njihove svađe možete pogledati niže:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:05