NE IDU IM IMENA

HDZ-ovac pobrkao predsjedničke kandidate pa ispalio: ‘Zorane, imat ćeš najbolji rezultat u Ličko-senjskoj županiji!‘

‘Ajmo se mi pripetavati između sebe da postignemo što bolji rezultat, da ga potaracamo‘, rekao je župan Ličko-senjske županije Ernest Petry

Ernest Petry

 Screenshot/Hdz/Youtube

Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije te član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, zabunio se tijekom obraćanja nazočnima na 21. Općem saboru HDZ-a koji se u nedjelju održao u Šibenik te HDZ-ova kandidata na nadolazećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske Dragana Primorca naoko oslovio sa "Zorane".

- Danas je bilo puno govora o, ja ću sada već unaprijed reći, bivšem predsjedniku (Zoranu) Milanoviću. Što se tiče njegova odnosa prema Lici, Ličko-senjskoj županiji i svim hrvatskim državljanima, on je iskoristio sve ovo vrijeme za popularizaciju sebe i usmjeravanje svoje kampanje kontra premijera (Andreja) Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske - rekao je Petry.

- To je jedan neučinkoviti čovjek koji je nekoliko puta došao u Ličko-senjsku županiju i stvarao nered. Od njega Lika i ličko-senjska županija nije nikada imala nikakve koristi, nego samo afere. S druge strane, može reći da smo kao regija smjestili preko 850 Ukrajinaca, uključujući i preko 100 djece koja pohađaju škole. Kroz prihvatni centar prošle je preko 2500 ukrajinskih državljana. Želim sada pitati predsjednika Milanovića, bi li on tu djecu koja su tamo pronašla sigurnost vratio nazad u Ukrajinu? - dodao je Petry.

- Govoreći kako riječi pjesme kažu, Zorane, dođi u Gospić, dođi u Ličko-senjsku županiju, pa ćeš znati što je Lika i što će ti poručiti Lika, kao što sam nedavno obećao predsjedničkom kandidatu (Draganu) Primorcu, Zorane, imat ćeš definitivno najbolji rezultat u Ličko-senjskoj županiji. A sada sve kolege iz ostalih županijskih organizacija izazivam, ajmo se mi pripetavati između sebe da postignemo što bolji rezultat, da ga potaracamo, da on stvarno tamo više ne bude na onom svetom brdu gdje je predsjednik (Franjo) Tuđman zasjedao, nego da tamo bude državotvorna opcija - ustvrdio je Petry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2024 19:13