‘REZAO PRAVA VOJNICIMA‘

HDZ se obrušio na Milanovića: ‘Bez podvala i laži Vrhovnog šarlatana ne može ni za vikend‘

Naša Vlada već osam godina osnažuje Hrvatsku vojsku te ispravlja nepravde i štetu koje joj nanosi predsjednik RH, dodali su

Zoran Milanović

 Goran Mehekek/CROPIX

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović u petak je pismenim putem od premijera Andreja Plenkovića zatražio hitno sazivanje Vijeća za obranu s jednom točkom dnevnog reda - razmatranje uvođenja obveznog vojnog roka u Republici Hrvatskoj. U podužem pismu predsjednik navodi da su ga na taj korak ponukali medijski napisi da je uvođenje obveznog vojnog roka odgođeno. Predsjednik, naime, smatra neprimjerenim i neozbiljnim da se o tako važnom pitanju za obranu zemlje hrvatske građane obavještava neslužbenim i neprovjerenim objavama.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju HDZ. Objavu s njihove službene Facebook stranice u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Bez njegovih laži i podvala nije moglo ni za vikend. Javio se Vrhovni šarlatan i sitni zavidnik, lik koji je kao SDP-ov premijer uništavao pobjedničke Oružane snage Republike Hrvatske (HV), a vojnicima rezao prava.

Priopćenjem mu je odgovorio MORH: ‘Premda je upoznat sa svim detaljima modela koji su izradile Oružane snage, predsjednik Zoran Milanović iznosi potpuno neistinite ocjene o temeljnom vojnom osposobljavanju. Naša Vlada RH već osam godina osnažuje Hrvatsku vojsku te ispravlja nepravde i štetu koje joj nanosi Milanović kao predsjednik. Kontinuirano povećavamo plaće djelatnim vojnim osobama, podižemo standard života i rada vojnika te provodimo nikad veća ulaganja u modernizaciju Oružanih snaga Republike Hrvatske - od Rafalea, Black Hawkova i Bradleyja do uskoro Himarsa, besposadnih letjelica, tenkova zapadne proizvodnje… Obrambeni proračun porastao je od 2016. do danas za 122 %! - objavio je HDZ na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:41