ADUT ZA POBJEDU

HDZ spektakularno predstavio kandidata za gradonačelnika Splita: Stotine dronova na nebu ispisalo njegov izborni slogan

Program je započeo himnom Republike Hrvatske nakon čega je održana minuta šutnje za poginule branitelje, dr. Franju Tuđmana i nedavno poginulog dr. Antu Ćorušića

Šutin predizborni slogan ispisan dronovima

 Screenshot

Na splitskoj se Kopilici večeras održalo predstavljanje HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita Tomislava Šute. U okviru događaja bilo je predviđeno druženje s kandidatom, diskusija i razmjena ideja o budućnosti Splita. Na samom kraju programa koncert je održala grupa Dalmatino, piše Slobodna Dalmacija.

Početak, zakazan za 18.30 sati, nakratko je odgodila kiša.

Program je započeo himnom Republike Hrvatske nakon čega je održana minuta šutnje za poginule branitelje, dr. Franju Tuđmana i nedavno poginulog dr. Antu Ćorušića.

Na predstavljanje su došli župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, kao i brojni načelnici i gradonačelnici okolnih gradova.

O svojoj viziji Splita i Tomislavu Šuti govorio je Toni Tomas, hrvatski olimpijac i najuspješniji hrvatski taekwondo trener svih vremena.

image

Toni Tomas

Nikola Vilić/Cropix

- Sportska infrastruktura u Splitu je u jako lošoj situaciji. Mladi ljudi sve manje biraju da budu treneri i da rade sa sportašima i djecom, a bez toga nema napretka. Ono što Tomo želi poboljšati i dati šansu svim mladim ljudima je da svim splitskim osnovnoškolcima omogući besplatno bavljenje sportom, a što bi sigurno promijenilo ovaj negativan trend koji govori o pretiloj naciji. Po ovom ružnom vremenu okupili smo se ovdje u ovom velikom broju, što je znak da smo izabrali pravog kandidata. Tomo ima moju podršku, rekao je Toni Tomas.

Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma Maestral, kazala je da je potpora Tomislavu Šuti potpora promjenama koju, kako je rekla, svi očekuju:

- Vjerujem da su promjene tu za sve naše sugrađane, za naše mlade za koje je odgovoran naš Grad, za osobe s invaliditetom, svu djecu s teškoćama u razvoju kojih je sve više u našem gradu. Vjerujem da moram svi raditi na promjenama za naše stare koji su nam ostavili ovaj grad u nasljeđe i za koji smo svi odgovorni. Oni vape za slugama koje su baš za njih.

image

Jelena Burazin

Nikola Vilić/Cropix

- Socijala je jedna ozbiljna disciplina koja treba kontinuirani rad i zahvaljujem Tomi što je spreman uhvatiti se u koštac s tako ozbiljnim temama i što je spreman slušati one kojima je potreban, što je spreman razumjeti i raditi na novim programima u suradnji s lokalnom zajednicom, udrugama i ustanovama kako bi svi zajedno osmislili kvalitetnije programe za naše sugrađane i kako bi svim građanima osigurali jednake uvijete. Svjesni smo da pristupačnost nije privilegija za osobe s invaliditetom, već da je to njihovo osnovno pravo. Zahvaljujem Tomi na toj spremnosti i vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti osigurati dostojanstven život svakom našem sugrađaninu . istaknula je za govornicom Jelena Burazin.

Urbanistica Ivana Bojić i arhitekt Ante Kuzmanić govorili su o urbanoj viziji Splita.

image

Ante Kuzmanić

Nikola Vilić/Cropix

Ivana Bojić je istaknula da Split zaslužuje prostorne planove nove generacije i nove poglede na sjevernu stranu splitskog poluotoka koja je dugo bila zanemarena, devastirana i isključivo namijenjena industriji, a koja se postepeno restrukturira i dobiva nove namjene.

- Zahvaljujući Tominim promišljanjima, dočekat ćemo uređenje sjeverne fasade splitskog poluotoka na način kako to dolikuje drugom gradu u državi, najavila je arhitektica Bojić.

Nakon uvodnih govora na pozornicu je izišao i sami kandidat za splitskog gradonačelnika Tomislav Šuta, a dok je on pozdravljao okupljene 280 dronova je na nebu ispisalo i tako predstavilo njegov izborni slogan ‘Dajen ti rič‘.

image

Tomislav Šuta kandidat je HDZ-a za gradonačelnika

Nikola Vilić/Cropix
image

Tomislav Šuta

Nikola Vilić/Cropix
image

Tomislav Šuta

Nikola Vilić/Cropix
image

Tomislav Šuta i suradnici

Nikola Vilić/Cropix
image

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Tomislav Šuta

Nikola Vilić/Cropix
image

Domagoj Bajić, Ivica Budimir, Jelena Burazin i Toni Tomas

Nikola Vilić/Cropix
image

Tomislav Šuta

Nikola Vilić/Cropix
image

Tomislav Šuta i Ivica Budimir

Nikola Vilić/Cropix
image

Dalibor Ninčević i Damir Primorac

Nikola Vilić/Cropix
image

Jakov Vetma, Tomislav Šuta i Ivica Budimir

Nikola Vilić/Cropix
image

Grupa Dalmatino

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 21:52