KRIZA TRAJE

Hitno održan sastanak Ministarstva obrazovanja i Grada Zagreba: ‘Roditeljima ćemo prezentirati zaključke‘

Tijekom dana održat će se roditeljski sastanak s roditeljima spornog razrednog odjela

Radovan Fuchs

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Nakon što jutros u novozagrebačku školu na nastavu nije došlo nekoliko stotina djece predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Grada Zagreba odmah su u školi održali radni sastanak s cjelokupnom stručnom službom.

"Tijekom dana održat će se roditeljski sastanak s roditeljima spomenutog razrednog odjela, kao i vijećem roditelja škole, na kojem će roditeljima biti prezentirani konkretni daljnji koraci s ciljem što uspješnijeg rješavanja situacije", javili su nam iz Službe za informiranje i medije Grada Zagreba.

Podsjetimo, do eskalacije problema u školi došlo je nakon što u petak roditelji jednog razreda nisu pustili djecu na nastavu tako prosvjedujući što je u njega bez najave upisan dječak zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred.

"Na žalost, kako smo i očekivali, sustav i sve institucije koje su odgovorne za zaštitu svakog djeteta kao i rješavanja ove vrlo neugodne i mučne situacije nisu odradili apsolutno ništa, primorani smo boriti se dalje za prava naše djece", stoji u jučerašnjem priopćenju roditelja, koji su angažirali i odvjetnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 12:19