U SKLOPU BOLNICE

Hotel s 36 soba i dva luksuzna apartmana, bazen... U srcu Zagorja niče milijunski projekt, evo detalja

Projekt uključuje gradnju novog smještajnog objekta s 36 soba i dva apartmana visoke kategorije, kao i natkrivanje postojećeg bazena

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

 Tomislav Kristo/CROPIX

U Stubičkim Toplicama u ponedjeljak je potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova u okviru projekta "Gradnja bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice", koji je ukupno vrijedan 17,6 milijuna eura.

Projekt uključuje gradnju novog smještajnog objekta s 36 soba i dva apartmana visoke kategorije koji će imati sve potrebne sadržaje medicinskog wellnessa i zdravstvenog turizma, kao i natkrivanje postojećeg bazena koji je otvoren u svibnju 2021., no sad radi isključivo u ljetnim mjesecima.

Projekt sufinancira država s oko 93 posto sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti RH i to u iznosu od 16.452.978 eura, preko poziva Regionalna diversifikacija i specijalizacija Hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Ostala sredstva osigurat će Specijalna bolnica i Krapinsko-zagorska županija kao njezin osnivač.

"Ugovor koji smo danas potpisali u vrijednosti je 13 milijuna i 400 tisuća eura, a odnosi se na građevinske radove. Mi smo već 2019. pristupili projektiranju same faze, a cijeli projekt bio je u pet faza proširenja usluga našim korisnicima, turistima i građanima općine Stubičke Toplice”, izjavila je ravnateljica bolnice Zorica Capar.

Krapinsko zagorski župan Željko Kolar rekao je da županija ima jasnu strategiju razvoja zdravstvenog turizma te da je jedan od pet strateških projekata dogradnja SB za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

"Investicija je velika, ali najviše volim kad dobijemo 90 posto financiranja iz europskih fondova, uzmemo najpovoljnijeg domaćeg izvođača radova i posao napravimo u zadanom roku te ga predamo djelatnicima bolnice i samim pacijentima na upravljanje", rekao je župan te dodao da se u bolnicu kontinuirano ulaže čitavo vrijeme.

Kolar je zahvalio bivšoj ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, koja se uspjela izboriti za ovakvu vrstu natječaja.

"Mi smo imali spremnu dokumentaciju koju smo podijelili u nekoliko faza, iz razloga visine ukupne investicije koju si sami nikad ne bismo mogli priuštiti, kako bi ju realizirali odjedanput. Ovaj natječaj omogućio nam je da spojimo zapravo tri faze u jednu i da to isfinanciramo u sljedećih 18 mjeseci", dodao je.

Načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak, istaknuo je da je ova investicija jedna od najvećih, ako ne i najveća u povijesti Općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 15:02