SVE JE U CRVENOM

Hrvatska se i dalje prži, temperature danas idu do 39 °C, ali evo kad sam stiže dugoočekivano osvježenje

DHMZ je za danas, ali i za sutra oglasio crveni meteoalarm za područje čitave Hrvatske i to zbog iznimno visokih temperatura

Ilustracija

 Nikola Brboleza/Cropix

U četvrtak će biti pretežno sunčano i u većini područja vrlo vruće. U unutrašnjosti su popodne i navečer uz jači razvoj oblaka mogući lokalni kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u gorskim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 34 do 39 stupnjeva Celzijusovih.

DHMZ je za danas, ali i za sutra oglasio crveni meteoalarm za područje čitave Hrvatske i to zbog iznimno visokih temperatura. Potrebno je zaštitite sebe, djecu i starije te izbjegavati aktivnosti na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

image

Crveni meteoalarm

Do kraja tjedna vruće

I u petak i subotu u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće uz crveno upozorenje na toplinski val. U nedjelju manji pad temeperature zraka te postupno naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova, koji ponegdje mogu biti jače izraženi.

I na Jadranu do subote većinom sunčano i vrlo vruće uz tople noći. U nedjelju sa sjevera nablačenje s kišom, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom, do kraja dana duž većeg dijela obale. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u nedjelju jugo‘, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 09:19