Nakon zajedničke fotografije za visoke goste summita Brdo-Brijuni Kolinda Grabar-Kitarović priredila je ručak pod motom 'Hrvatska za stolom, Slovenija u čaši”. Organizatori su time željeli poslati poruku kako dvije susjedne zemlje, Hrvatska i Slovenija, uz organizaciju ovog skupa održavaju i dobre prijateljske odnose. Za istim stolom sjedili su srpski predsjednik Tomislav Nikolić i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, ali nisu progovorili ni riječi.
Na jelovniku radnog ručka koji je Kolinda Grabar-Kitarović pripremila za visoke goste bio je rižoto sa škampima i tartufima, slijedila je juha od buće, a za glavno jelo se služila riba sa začinskim biljem. Desert je bio mousse od kestena i čokolade, uz slovensko desertno vino Kraljevina. Uz ručak su se posluživali Chardonnay i Cabernet Sauvignon.
Ručak je trajao vrlo kratko, a Jutarnji saznaje da je američki potpredsjednik Joe Biden pohvalio kuharice iz Predsjedničkih dvora, koje imaju veliko iskustvo u pripremanju svečanih ručkova i večera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....