PUT TURKMENISTANA

HRVATSKI AVANTURISTI IDU DO VRATA PAKLA 'Vozit ćemo prerađeni Nissan korišten u mirovnoj misiji'

Split, 071014.City centar One.Splitski avanturist Zeljan Rakela predstavio je specijalno vozilo Nissan sa kojim krece na ekspediciju Do vrata pakla i natrag.Foto: Vojko Basic / CROPIX
 Vojko Bašić / CROPIX / CROPIX

Splitski avanturist Željan Rakela zajedno sa svojim suputnicima Juricom Galićem, Željkom Mladinom i Branimirom Hainšom kreće u novi izazov, ali ovog puta umjesto na motociklu ide automobilom do krajnjeg cilja - "Vrata pakla" u Turkmenistanu, najzatvorenijoj državi svijeta odmah iza Sjeverne Koreje, piše Slobodna Dalmacija .

Splićanin i trojica suputnika na put kreću preuređenim i osnaženim terencem Nissan Patrolom Y61 GSA, s kojim će u idućih mjesec dana prevaliti oko 15.000 kilometara, a kojeg su predstavili u splitskom City Centeru One.

Nissanov terenac kupljen je prije pet mjeseci kao rabljeni primjerak, gdje je prije toga bio korišten u mirovnoj misiji, kaže Željan Rakela.

- Automobil nam je preradio Kristijan Krušvar iz Rijeke, dok su djelatnici servisa tvrtke GT automobili iz Splita obavili najveći dio posla oko završne obrade... - kazuje prekaljeni splitski avanturist, čije su vozilo sa zanimanjem razgledali njegovi brojni sugrađani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:38