VREMENSKA PROGNOZA

I dalje se pržimo, za dio zemlje izdano crveno upozorenje: Nastavlja se toplinski val, evo do kad

Idućih dana i na kopnu i na Jadranu očekuje nas pretežno sunčano i vruće vrijeme

Toplinski val, ljudi na plaži, ilustrativna fotografija

 Ivo Ravlic/Cropix/

Pretežno sunčano i vruće, u Dalmaciji ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, uglavnom poslijepodne na istoku moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 30 i 35, u Dalmaciji ponegdje do 37 °C - tako glasi vremenska prognoza DHMZ-a za ponedjeljak.

image

Vrijeme za ponedjeljak, 17. srpnja

Screenshot DHMZ

Istok zemlje

Na istoku pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. Na snazi će biti crveno upozorenje na toplinski val. Uz umjeren razvoj oblaka povremeno može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 33 do 36, prenosi HRT.

Središnji krajevi

Samo malo manje vruće bit će u središnjim krajevima, uz narančasto upozorenje na toplinski val. Prevladavat će sunčano, poslijepodne mjestimice s umjerenom naoblakom i samo malom vjerojatnosti za rijetke pljuskove.

Sjeverni Jadran

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vruće. U gorskim krajevima uz umjeren razvoj oblaka postoji mala vjerojatnost lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 19, uz obalu između 22 i 25. Najviša dnevna od 29 do 31, na moru između 32 i 35.

Dalmacija

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. U njezinoj unutrašnjosti poslijepodne mjestimice mala do umjerena naoblaka te vrlo mala vjerojatnost za pokoji kratkotrajni pljusak. Vjetar većinom slab, prema otvorenom moru mjestimice i umjeren sjeverozapadni. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 19 do 21, uz obalu između 24 i 26, a najviša dnevna uglavnom od 33 do 37.

Jug zemlje

Podjednako vruće bit će i na krajnjem jugu zemlje, gdje će prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a temperatura mora od 26 do 28 stupnjeva.

A što nas očekuje u ostatku tjedna?

Idućih dana na kopnu pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Atmosfera neće biti posve stabilna pa će mjestimice biti pljuskova, osobito u srijedu i četvrtak, prenosi HRT.

image

Vrijeme - kopno

Screenshot HRT

Na Jadranu idućih dana obilje sunčana vremena, a na snazi će i dalje biti crveno upozorenje na toplinski val. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, u srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu prolazno bura.

image

Vrijeme - more

Screenshot HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 06:40