POTPREDSJEDNIK SABORA

I Tepeš opleo po Mesiću: 'Ne vidim po čemu je antifašist, zna se što je pjevao'

 Goran Mehkek / EPH

Potpredsjednik Sabora i predsjednik stranke HSP AS Ivan Tepeš kazao je za N1 kako mu je nepojmljivo da nekim zastupnici trebaju mjere kako bi počeli dolaziti u sabornicu, piše N1.

- Ja sam među mlađim zastupnicima pa shvaćam ozbiljno svoj posao. Meni je nepojmljivo da se ne dolazi tamo gdje ti je posao, ali treba vidjeti mehanizam ako netko to ne izvršava, da li ići u izmjenu poslovnika. Da se disciplina mora poštovati, to je činjenica. Očito zastupnici moraju osjetiti po džepu da bi shvatili da moraju to izvršavati - komentirao je nedolazak zastupnika, a vezano uz to i cijeli slobodni tjedan koji su si 'spojili' zbog jednog blagdana.

- Ja moram reći za sebe da ja neću imati slobodne dane jer imam niz obaveza sljedeći tjedan. Tako da će za mene samo blagdan biti neradan. Za ostale ne znam što će raditi. Morate pitati predsjednika Sabora zašto neće biti sjednice Sabora. Morate ga pitati da obrazloži odluku, ali koliko znam zastupnici tada neće imati neradne dane - kazao je.

Tepeš je napomenuo kako su građani s pravom nestrpljivi i kako ni sam nije zadovoljan brzinom provedbi reformi, ali kako vjeruje da će se ubrzo vidjeti rezultati.

Potpredsjednik Sabora komentirao je i aferu Konzultantica.

- Fascinantno mi je da je Karamarko najnepopularniji političar, a s njim na čelu pobjeđujemo cijelo vrijeme. To uvijek najbolje pokažu birači. Što se tiče slučaja to je na Povjerenstvu. Zasad koliko vidim trentuno nema nikakvog poslovnog odnosa supruge Tomislava Karamarka i Petrovića. Ja o tome imam i neka svoja mišljenja, ali dok Povjerenstvo o tome odlučuje ne bi bilo dobro da radimo pritisak. Ne vidim da se dogodilo nešto protuzakonito. I Božo Petrov je rekao da se o tome odnosu INA- e i MOL-a nije razgovaralo. Zasad ne vidim da tu ima bilo kakav problem - kazao je Tepeš.

Komentirao je i slučaj ukidanja Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji ga je jučer na konferenciji prozvao.

- Ono što je on rekao je izmišljanje da smo mi protiv antifašizma govori osoba za koju znamo što je pjevao.

- Troškovnik tog ureda smo dobili, a mi smo naveli da s obzirom na 63 putovanja bismo morali znati koja je točno uloga tih putovanja. Nikada nismo dobili adekvatan, zapravo nikakav odgovor. Uputili smo naš prijedlog izmjene dopune zakona za vrijeme prošle vlade, ali nikad nije došao u proceduru. Sad su to kolege iz Mosta to uputile u proceduru.

Mesić je to u svom stilu na takav način prezentirao. Ne bih puno komentirao njegov stil, ali naravno da to ne stoji. Svi znamo što je on pjevao i ja ne vidim po čemu je on antifašist i kako se to mjeri - zaključio je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:49