KAOS NA POLICAMA

Imamo li najgoru trgovinu u državi? ‘Cijene mijenjaju i tri puta tjedno, pa čak ni prodavačice tamo ne kupuju!‘

‘Lokalno stanovništvo je rezignirano. Napominju kako vlada kaže da podržava otoke, a onda se događaju ovakve stvari‘

Trgovina Studenca na Visu

 Google Maps

Nakon što smo objavili tekst o promjenjivim cijenama u trgovinama na Mljetu, javili su nam se čitatelji sa sličnim iskustvima po drugim hrvatskim otocima.

Jedan čitatelj koji već godinama ljetuje na Visu kaže kako se cijene u lokalnom Studencu mijenjaju i do tri puta tjedno.

‘Prodavačice ne stignu tom brzinom promijeniti cijene tako da je jedna na polici, druga na blagajni. Na kraju kupcima ne daju kupiti namirnice po istaknutoj cijeni te kažu da su one tu nemoćne‘, kaže nam čitatelj (podaci poznati redakciji) i dodaje kako su mu trgovkinje rekle kako zbog ovakvog stanja niti one više ne kupuju u trgovini u kojoj su zaposlene.

‘Studenac ima mnogo tih malih dućana, no stanovnici sve rjeđe ondje kupuju već idu u Split. No to ne mogu baš svi. Starije osobe teško će svaki čas do Splita. Problem je i u tome što će takve cijene stanovnicima ostati i kad završi turistička sezona‘, kaže naš sugovornik.

Dodaje kako se ponekad dogodi da u različitim trgovinama Studenca budu dvije različite cijene iste namirnice. Tako je, na primjer, mineralnu Vodu Donat na Visu platio 3,29, a u Zagrebu 2,18 eura. Razumije, kaže, da su stvari na otocima skuplje zbog prijevoza i svega, ali razlika ne može biti tolika.

Naš sugovornik na kraju kaže kako je lokalno stanovništvo rezignirano.

‘Kažu kako vlada stalno naglašava da podržava otoke, a onda se događaju ovakve stvari. Problem je i to što postoje popusti u transportu za otočane, ali to ne vrijedi i za distribuciju, što je također dio problema‘, kaže naš sugovornik s Visa.

Ako ste imali slična iskustva po hrvatskim otocima, svoju nam priču možete ispričati na redakcijski email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 13:40