DIFUZNI HOTEL

Imanje obitelji Ražnjević mjesto je gdje se održavaju povijesne večere, degustacije vina i druženja

Riječ je o mješavini mediteranske prehrane, inače zaštićene na listi nematerijalne baštine UNESCO-a te tradicijskih jela zaleđa

Ražnjevića dvori

Ražnjevića dvori predstavljaju obnovljeno, stoljećima građeno imanje obitelji Ražnjević, koje danas svjedoči o načinu života obitelji sela Polača i Ravnih Kotara.

Ovo nije samo imanje, već živući podsjetnik na povijest koja seže unazad kroz stoljeća. Oznaka "AD 1307" svjedoči o prvom pisanom tragu ove obitelji i imanja.

Koncipira se kao difuzni hotel visoke kategorije oslonjen na očuvanu graditeljsku baštinu, uklopljen u autohtono mediteransko bilje i raskošne cvjetnice.

image

Ponuda

Smještaj za do 24 osobe nudi se u luksuznim suiteovima, opuštanje nude uređena dvorišta s nadstrešnicama i otvorenim terasama te otvoreni bazen za kupanje. Maslinik i vinograd s autentičnim sortama Sjeverne Dalmacije (Plavina, Debit, Maraština) iz kojih se proizvodi vlastito ekstra djevičansko maslinovo ulje i kvalitetno vino, nude potpuni gastronomski i enološki doživljaj u kojem možete uživati uz prethodnu najavu.

Gastro užici tradicionalne pripreme hrane i autohtonih svježih namirnica u atmosferi kamenih građevina od kojih neke datiraju čak iz 16.st., iz vremena turske vladavine ovim prostorom, zasigurno je mjesto gdje se povijest susreće sa sadašnjošću.

image
Zarko Piljak/

Ovdje se održavaju posebne povijesne večere, degustacije vina i druženja. Svaka večera poslužena u ovoj konobi pruža nezaboravno iskustvo koje goste vraća u prošla vremena. Autentična priprema i posluživanje hrane i vina, koji potječu iz ovog tla, čine ovo iskustvo posebnim.

PONUDA JEDINSTVENIH POVIJESNIH JELA

Jela Ravnih Kotara obilježena su višestranim povijesnim utjecajem i samim podnebljem. Riječ je o mješavini obalne mediteranske prehrane, inače kao takve zaštićene na listi nematerijalne baštine UNESCO-a te tradicijskih jela zaleđa.

image

Domaći kruh

Žarko Piljak/

Jela se spremaju pred očima gostiju, uz prezentaciju pripreme hrane na tradicionalan način, po narudžbi. (molimo rezervirajte termin za svoju povijesnu priču na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel.+38523383556).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:27