OTKRIVA ‘PROVJERENO‘

Investitor koji je na Uni bez papira gradio hidroelektranu ima vilu s bazenom na Jadranu. Napravljenu bez ijedne dozvole

Jedino uvjerenje koje je izdano, doznaje ‘Provjereno‘, je ono da je 1968. godine na parceli postojala građevina
 Provjereno/Nova TV

Investitor kojemu je zbog nepotpune dokumentacije zabranjena gradnja mini hidroelektrane na Uni nema sve papire niti za svoju vilu s bazenom na obali, otkriva "Provjereno" Nove TV.

Njegov bager na izvoru Une počeo je kopati i devastirati rijeku bez potrebnih papira pa mu je Državni inspektorat zaustavio radove. Isti investitor, Saša Svalina, privatno je sagradio vilu s bazenom na samoj obali mora u Kaštel Štafiliću, no i ovaj put bez potrebne dokumentacije, donosi "Provjereno".

image
Provjereno/Nova TV

Bez idejnog projekta, bez građevinske dozvole, bez prijave građenja bazena i zidova prema moru, bez uporabne dozvole - ovako je svoju vilu, prvi red do mora, izgradio čovjek koji je na jednoj od najljepših europskih rijeka, svega 200-tinjak metara od njezinog izvora, htio izgraditi mini hidroelektranu bez potrebnih dozvola.

Reporterka Danka Derifaj o njegovom privatnom građevinskom pothvatu razgovarala je s ovlaštenim sudskim vještakom za građevinu koji tvrdi - riječ je o nelegalnoj gradnji za koju nisu prikupljene potrebne dozvole. Jedino uvjerenje koje je izdano, doznaje "Provjereno", je ono da je 1968. godine na parceli postojala građevina.

image
Provjereno/Nova TV

- Nedostaje idejno rješenje, nedostaje glavni projekt, nedostaje građevinska dozvola, nedostaje snimak izvedenog stanja, dakle, nedostaje tehnički pregled i uporabna dozvola - govori za "Provjereno" ovlašteni sudski vještak za građevinu, Goran Mazija.

Ekipa "Provjerenog" potražila je samog investitora kako bi mu postavili pitanja oko gradnje na Uni, ali i u Kaštel Štafiliću. Cijelu priču pogledajte u četvrtak navečer u "Provjerenom" u 23:30 sati na Novoj TV.

image
Provjereno/Nova TV
image
Provjereno/Nova TV
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:19