ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR

Iskusni vatrogasac svjedočio je tragediji u Malom Lošinju: ‘Čuli smo taj prasak i zapomaganje, ne bih iznosio detalje‘

‘Isprve smo pomislili da je brodogradilište, ali smo ubrzo doznali da je u pitanju obala‘, rekao je Crnović

Danijel Crnović

 Screenshot/RTL

Voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Mali Lošinj Danijel Crnović rekao je za RTL Televiziju rekao je da su on i njegovi kolege bili na radnom mjestu kada se dogodila pomorska nesreća u kojoj su poginula tri pomorca, a u kojoj je jedan zadobio teške tjelesne ozljede.

- Čuli smo taj prasak i zapomaganje ljudi. Isprve smo pomislili da je brodogradilište, ali smo ubrzo doznali da je u pitanju obala - rekao je Crnović za RTL.

Crnović je rekao da je njegov mlađi kolega prvi stigao na lice mjesta te da je tamo zatekao jednog člana posade. Čim su vidjeli kakva je situacija, Crnović i njegovi drugi kolege prikupili su potrebnu opremu te se kamionom došli na mjesto nesreće. Prizor koji su zatekli bio je užasan.

- Na licu mjesta je bilo svega dvoje ljudi u moru. Odmah smo pristupili spašavanju. Radili smo ono što smo mogli. Dozvali smo u međuvremenu druge službe - rekao je Crnović te dodao da su ljude iz mora vadili oni i djelatnici Hitne pomoći.

Ovaj je vatrogasac sa skoro 30 godina iskustva tijekom karijere vidio dosta potresnih prizora, a onaj u Malom Lošinju bio je jedan od najtežih.

- Bilo je dosta (zastrašujuće). Nećemo iznositi detalje, ali bilo je baš gadno - rekao je Crnović te dodao da njegovi mlađi kolege za sada dobro podnose šokove na intervencijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 22:55