MOŽEMO! NA IZBORIMA

Ivana Kekin predstavila kandidaturu za predsjednicu RH: ‘Razmišljajući o tome stalno sam se vraćala na jedno pitanje...‘

Mogu obećati da ću dati sve od sebe da povjerenje opravdam, rekla je.

Ivana Kekin

 Damjan Tadic/Cropix

Ivana Kekin iz političke platforme Možemo službeno je danas na Europskom trgu u Zagrebu predstavila kandidaturu za predsjedničke izbore, u nazočnosti Sandre Benčić, Tomislava Tomaševića i drugih najbližih suradnika.

- Smatram da je Kekin najbolja kandidatkinja i da bi bila najbolja predsjednica Republike Hrvatske, rekao je Tomašević u uvodnom dijelu.

Kekin se prvo zahvalila svim članovima stranke Možemo jer su podržali njezinu kandidaturu, prenosi N1.

- Radi se o velikoj časti i još većoj odgovornosti, mogu obećati da ću dati sve od sebe da to povjerenje opravdam. Kada sam razmišljala o kandidaturu i o ulozi predsjednika stalno sam se vraćala na jedno pitanje, a to je imamo li mi državu kakvu trebamo. Je li to država kakvu smo ju zamišljali i je li to država kakvu želimo. Sigurna sam da nisam jedina koja je postavila to pitanje i da se to pita većina naših građana, u situacijama kada si njihovo dijete ne može priuštiti ni da renta stan, a kamoli da ga kupi, kada godinu dana čekaju na neku pretragu, kada gledaju da se nešto što je zajedničko čerupa i odlazi u privatne džepove, rekla je.

image

Ivana Kekin

Damjan Tadic/Cropix
image

Tomislav Tomašević, Ivana Kekin, Sandra Benčić

Damjan Tadic/Cropix

Istaknula je da Hrvatska svjedoči krizi upravljanja:

- Premijer i ministar i njihov kandidat slikaju se pokraj skupocjenih aparata u privatnim klinikama koje su sklopile ugovore s HZZO-om i ono što je naše izvlače u privatni džep, upozorila je.

Osvrnula se i na upravljanje javnim dobrom te pravima žena.

- Ako država nije u stanju ispuniti osnovne zadatke, onda čemu služi država. Dosadašnji predsjednici nisu se posvećivali tim vrijednostima. Ja sam kandidatkinja zelene ljevice i to ne samo sa stranačkog aspekta, nego prije svega iz vrijednosnog aspekta, zastupam vrijednosti zelene ljevice jer smatram da su to vrijednosti koje građanima donose bolji život, rekla je Kekin.

‘Ankete ne uzimam u obzir‘

- Ankete su pokazale da sam četvrta prije nego što je stranka istaknula moju kandidaturu, ja ih ne bi uzela u obzir, one će se mijenjati. Na izborima smo bili bolji nego što su nam ankete predviđale. Kampanja će biti aktivna, bit će me posvuda, mogu obećati građanima da ću doći gdje god me pozovu, ali i gdje me ne pozovu. Ući ćemo u drugi krug i pobijediti, poručila je.

Odgovorila je na pitanje o mogućem protukandidatu u drugom krugu:

- Trenutno je u anketama najjači aktualni predsjednik, to je do sada uvijek tako bilo u anketama pa je aktualni predsjednik samo jednom dobio novi mandat. Trebate pitati trenutnog predsjednika čiji je on kandidat, dodala je.

image

Tomislav Tomašević, Ivana Kekin, Sandra Benčić

Damjan Tadic/Cropix
image

Tomislav Tomašević, Ivana Kekin, Sandra Benčić

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 14:26