TEŠKA ARTILJERIJA

Ivića Pašalića optužili za podmetanja požara kod kuće šefa uprave Hrvatskih šuma: ‘Ovo je tragedija, totalna ludost!‘

"Nediljko, znamo se dugo godina i ako dolaziš pošteno raditi onda ćeš imati moju punu podršku. Ali ako si došao krasti u Hrvatske šume onda zaboravi moj telefon"

Nediljko Dujić, obitelj Dujić, ivić Pašalić

 Cropix, Rtl Screenshot/

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, kako piše tjednik Nacional, prošle je subote (3. kolovoza) šibenskoj policiji prijavio da je dan ranije primio anonimni poziv s upozorenjem da je požar u blizini Dujićeve kuće bio podmetnut i da je to učinio netko tko je "izašao iz vozila osječke registracije".

Kako Nacional piše, Dujić je policiji ispričao kako mu je nepoznati muški glas preko telefona rekao: "Slušaj, ja sam ti prijatelj. Upozori policiju da bi detaljnim pregledom videosnimki nadzornih kamera na autocesti policija mogla detektirati o kojem se vozilu osječkih registracija radi. Požar su podmetnuli nekih stotinjak metara od tvoje kuće".

Izvor Nacionala "blizak Vladi i Upravi Hrvatskih šuma" dalje u tekstu tvrdi kako se Dujić našao na udaru jer se zamjerio "moćnom kartelu iz drvoprerađivačke industrije", te prstom upire u Ivića Pašalića, danas predsjednika Udruge drvne i papirne industrije pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a nekad jednog od najmoćnijih ljudi u HDZ-u kao i u hrvatskoj politici generalno.

"Što god netko mislio o Dujiću, treba znati i da je on zaratio s raznim kriminalnim skupinama ... Dujić ih smatra toliko utjecajnima da misli kako ga samo Bog može spasiti u ratu s klanom koji predvodi Ivić Pašalić i još nekoliko ključnih igrača na tržištu trgovine trupcima", govori izvor blizak Vladi i Upravi Hrvatskih šuma kolegama iz Nacionala.

- Ostao sam šokiran takvim luđačkim konstrukcijama i ako iza toga stoji bilo tko iz Dujićeve blizine ili Dujić osobno, onda ne mogu reći ništa drugo osim da je to tragično. Na tako luđački način iznositi u javnost konstrukcije koje su kao iz najmračnijih dana... - rekao je Ivić Pašalić za Jutarnji list komentirajući navode iz spomenutog teksta objavljenog u novom broju Nacionala.

- Tragično je kako čovjek može nisko pasti u pokušaju prikrivanja skandaloznih događaja vezanih uz taj požar - rekao nam je Pašalić koji, dakle, smatra da ga je Dujić teško optužio samo zato da skrene pozornost medija sa sebe i svoje obitelji.

Podsjetimo, Dujić i njegova obitelj našli su se u žiži medijskog interesa prošlog tjedna nakon što su Dujićeva kći i supruga izvrijeđali policajku i vatrogasce i nazvale ih nakazama, nezadovoljne akcijom gašenja požara.

- Prije svega mi se poznajemo preko 30 godina. I u ranim počecima njegove karijere kada sam ja bio glavni tajnik HDZ-a on je uživao moju puno podršku. A kada je dolazio za predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Dujić me zamolio za pomoć i podršku. Rekao sam mu vrlo jasno: "Nediljko, znamo se dugo godina i ako dolaziš pošteno raditi onda ćeš imati moju punu podršku. Ali ako si došao krasti u Hrvatske šume onda zaboravi moj telefon" - tvrdi Pašalić.

Pa kako je onda izgledala suradnja Dujića kao predsjednika Šuma i vas kao predsjednika udruženja drvne industrije?

- Prvih nekoliko mjeseci ta je suradnja bila odlična. Iza toga više nije bilo tako dobro. Drvna industrija se u proteklih godinu dana našla u vrlo teškom stanju zbog strašnih poremećaja na međunarodnim tržištima i tu su odnosi zahladili. Jer sa strane uprave Hrvatskih šuma i bivše ministrice nije bilo nikakve volje i želje da se drvnoj industriji olakša situacija - kaže Pašalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 09:33