NASTAVLJAJU SA SANACIJOM

IZ CRODUXA SE OGLASILI O ZAGAĐENOJ VODI U SLAVONSKOM BRODU 'Istjecanje 150-200 litara benzina iz produktovoda ne može se dovesti u vezu sa zagađenjem'

Arhivska fotografija
 Danijel Soldo / CROPIX

Nakon što je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara zagađenje vode iz gradskog vodovoda, zbog koje je cijeli grad ostao bez pitke vode, doveo u vezu s istjecanjem benzina iz produktovoda nekoliko dana prije utvrđenja zagađenja, s priopćenjem su se u subotu javili iz tvrtke Crodux.

Podsjetimo, Duspara je rekao da je protiv nepoznatog počinitelja zbog čina zagađenja, koji je on usporedio s terorisitčkim napadom, podnesena kaznena prijava, a izrazio je i sumnju da je iz produktovoda isteklo znatno više derivata od 150-200 litara, koliko se spominjalo u prvotnim izvješćima, no u Croduxu ostaju pri toj brojci i tvrde da se incident u produktovodu uopće ne može dovesti u vezu sa zagađenjem.

- Dana 28. ožukla 2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine, cca. 150-200 litara benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja, navodi Crodux u priopćenju.

- Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 - 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150-200 litara benzina, navode dalje u Croduxu.

- Tvrtka Crodux provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 12:08