POVRATAK U NORMALU

Iz Medene se oglasili o požaru: ‘Spasili su nas vjetar i hrabri vatrogasci, postoje snažne indicije da je podmetnut...‘

Cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena je u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi

Požar u Segetu Donjem

 Duje Klaric/Cropix

Nakon što je jučer u Segetu Donjem izbio požar u blizini hotelskog kompleksa Medena, priopćenjem su se oglasili iz apartmana Medena.

Podsjetimo, požar je tijekom petka uspješno lokaliziran i stavljen pod kontrolu. Gasila su ga tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage od Omiša do Trogira. Iako se požar približio obiteljskim kućama i samom kompleksu Medena veća šteta nije zabilježena niti su u ijednom trenutku životi i zdravlje mještana ili gostiju bili ugroženi, ističu u priopćenju.

- Požar je krenuo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a napose vatrogasaca spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuirali smo na vrijeme, a veliki dio njih već se vratio u svoj smještaj nakon što su stručnjaci i institucije za to dale zeleno svjetlo. Također, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć no srećom nije bilo potrebe za istom, izjavila je Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d.

Jurlina dodaje kako je cjelokupno tehničko osoblje Apartmana Medena u visokoj pripravnosti te iz minute u minutu slijedi naputke stručnih službi.

- Ovim putem bih zahvalila vatrogascima koji su obranili Seget Donji i koji su izuzetnom brzinom, organizacijom i umirujućim pristupom ugasili najveći ovogodišnji sezonski požar. Također u ime našeg kompleksa izražavam zahvalu predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i civilne zaštite.

Dodala je i kako postoje snažne indicije da je požar podmetnut te da policija i istražitelji već provode intenzivne aktivnosti u cilju pronalaženja počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 09:45