AFERA CROSCO

Iz Tunisa u Remetinec: Na Plesu uhićen suradnik bivšeg šefa Ine Milkovića

Tijekom dana Pacak će biti odveden pred USKOK-ove istražitelje kako bi iznio svoju obranu, rekao je njegov odvjetnik
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Miroslav Pacak, nekadašnji Croscov voditelj remonta platformi, sinoć je uhićen po povratku iz Tunisa u zagrebačkoj Zračnoj luci. Packa se, zajedno sa smijenjenim glavnim izvršnim direktorom INA-e i bivšim direktorom Crosca, Bojanom Milkovićem , tereti za primanje mita u iznosu od 3,3 milijuna kuna i krivotvorenje isprava.

Njegov odvjetnik Mate Matić rekao je da je njegov branitelj uhićen oko 21.30 nakon što se vratio iz Tunisa, gdje se nalazio u vrijeme kad je protiv njega i Milkovića podignuta optužnica.

Za njim je raspisana tjeralica te jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, stoga je Pacak nakon uhićenja odveden u Remetinec.

Tijekom dana bit će odveden pred USKOK-ove istražitelje kako bi iznio svoju obranu, rekao je njegov odvjetnik Matić.

USKOK dvojicu optuženih tereti da su u razdoblju od 2002. do 2009. dodijeljivali poslove drugim poduzećima, a za to primali mito u iznosu od 5% vrijednosti ugovorenog posla, odnosno 10% od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Milković je za vrijeme svog čelništva u Upravi naftnih servisa Crosca povezivan s spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan. Projekt je navodno vodio Miroslav Pacak, tadašnji zaposlenik Crosca i vukovarske firme RIG-TSG koja je izvodila radove.

Zagrebački Županijski sud dvojici je optuženika prošli tjedan na prijedlog USKOK-a blokirao imovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:04