‘HVALA HRVATSKA!‘

Iza kulisa samita: Zelenski objavio dva videa iz Dubrovnika, jedan prizor ga vidno ganuo, nije skidao osmijeh...

Maleni Ukrajinci, stari od 9 do 13 godina, od kojih su neki ostali bez oba roditelja u ruskoj agresiji, družili su se s predsjednikom Zelenskim

Volodimir Zelenski

 Volodimir Zelenski X Screenshot/

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sudjelovao je jučer na samitu Ukrajina-Jugoistočna Europa o čemu smo opširno izvještavali na našem portalu. Prilikom dolaska družio se i s ukrajinskom djecom koja su prije tjedan dana stigla iz Kijeva u Hrvatsku u sklopu humanitarne akcije koju je organizirao počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj Ivica Pirić, o čemu smo također izvijestili.

Maleni Ukrajinci, stari od 9 do 13 godina, od kojih su neki ostali bez oba roditelja u ruskoj agresiji, družili su se s predsjednikom Zelenskim i hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, zapjevali su i ukrajinsku pjesmu, a video posjeta i druženja na svom je profilu na platformi X objavio ukrajinski predsjednik.

Zahvalio se Plenkoviću i hrvatskoj vladi na gostoprimstvu svojih malenih sunarodnjaka, bio je vidno ganut i zahvalan, a na kraju videa, prilikom slikanja rekao je hrvatskom premijeru ‘Andrej, ovo je pravi samit‘, na što mu je Plenković odgovorio potvrdno.

Objavio je Zelenski i video iz šetnje Dubrovnikom u društvu Plenkovića i dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića gdje su ga brojni građani i gosti razdragano pozdravljali i fotografirali. Posjetili su potom i Muzej domovinskog rata u Dubrovniku gdje su odali počast svima koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku od velikosrpske agresije.

image

Mato Franković, Andrej Plenković i Volodimir Zelenski

Božo Radić/Cropix
image

Mato Franković, Andrej Plenković i Volodimir Zelenski

Božo Radić/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image

Zelenski u šetnji Dubrovnikom

Božo Radić/Cropix

Zelenski se i u toj objavi zahvalio premijeru Plenkoviću i Republici Hrvatskoj na toplom gostoprimstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 15:26