PROMOCIJA NA NERETVI

Izborni rivali danas su na Maratonu lađa, svi se pitaju isto: ‘Ja s tim nemam problema, drugi su kao djeca u vrtiću‘

Vodeći kandidati za predsjednika Republike danas će priliku za političku promociju imati u Metkoviću, početnoj točki Maratona lađa

Zoran Milanović, Marija Selak Raspudić, Dragan Primorac

 Cropix/

Samo pet dana nakon što su Dan pobjede u Kninu iskoristili za razgovore, rukovanja i slikanja sa svojim (potencijalnim) biračima, danas poslijepodne troje vodećih kandidata za predsjednika Republike priliku za političku promociju imat će u Metkoviću, početnoj točki tradicionalnog Maratona lađa.

Osim predsjednika države Zorana Milanovića, koji je svoj dolazak u dolinu Neretve najavio službenim priopćenjem, dolazak na Maraton lađa jutros su za Jutarnji list potvrdili i Milanovićevi najopasniji izborni rivali - Dragan Primorac koji je u utrku ušao kao kandidat HDZ-a te nezavisna kandidatkinja Marija Selak Raspudić.

Nakon što je u ponedjeljak u Kninu upadljivo izbjegao priliku da se pozdravi, rukuje i makar kurtoazno popriča s predsjednikom države - što je kamerom zabilježio kolega Tomislav Krasnec iz Večernjeg lista - predsjednički kandidat vladajuće stranke jutros nam je poručio kako se raduje susretu s Milanovićem - i to ne samo danas u Metkoviću.

Raduje se susretu

- Dolazim na Maraton lađa, radujem se susretu s organizatorima, lađarima, brojnim gostima iz Hrvatske i inozemstva, te posebice s kolegama i kolegicama koji sudjeluju u predsjedničkim izborima - rekao nam je Primorac.

Hoćete li danas popričati malo s Milanovićem kad ste već na istom događaju, u Kninu ste se izbjegavali...?

- Vrlo rado, ne samo u Metkoviću već i drugdje - odgovorio nam je Dragan Primorac.

Na Maraton lađa dolazi i Marija Selak Raspudić koja se u Kninu srdačno pozdravila s aktualnim predsjednikom, a u šali mu je čak i dobacila da će mu nakon što ga pobijedi na izborima ponuditi neko savjetničko mjesto u Uredu predsjednika.

Kaže kako se raduje još jednom susretu s političkim protivnicima, kao i svim budućim debatama, za razliku on nekih koji se, kako tvrdi, ponašaju kao djeca u vrtiću.

- Idem na Maraton lađa i jako mu se radujem. Što se tiče samog Maratona, on je sjajan podsjetnik na to kako tradicija nije nešto sto se samo nasljeđuje, nego i nešto sto se stvara i u tom smislu kreativni poticaj svim građanima Hrvatske. Biti na brodu u trenutku u kojem se Neretva ulijeva u more sigurno je jedan od najspektakularnijih doživljaja na Jadranu.

‘To bi moglo biti komično‘

S aspekta predsjedničke utrke, kao i svako pravo natjecanje, Maraton nas upozorava da ni jedno natjecanje nije jednokratan događaj. Tko se ne krene spremati dovoljno rano i nema narod na svojoj strani, ne može ni računati na pobjedu. S obzirom na to da političku konkurenciju vidim kao političke protivnike, a ne kao neprijatelje i da ne zazirem od političke konfrontacije, dapače veselim se nadolazećim debatama, nije mi nikakav problem susresti bilo koga i s njim popričati. Na tom tragu možda bi pitanje o tome kako će izgledati susret s protukandidatima bilo uputnije postaviti onima koji se iz tko zna kojih razloga vrtićki izbjegavaju. Na brodu takav bi tip ponašanja mogao ispasti poprilično komičan - rekla nam je predsjednička kandidatkinja Selak Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 15:00