MARIJA SELAK RASPUDIĆ

‘Ja premlada za predsjednicu? Pa pogledajte koliko je Kennedy imao godina...‘

Smatra da njene godine nisu nešto što bi ju ni kvalificiralo ni diskvalificiralo za predsjedničku dužnost

Marija Selak Raspudić

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović dobio je prvog izazivača na predstojećim izborima za šefa države koji će se održati za pet i pol mjeseci. Svoju kandidaturu Jutarnjem je službeno potvrdila Marija Selak Raspudić navodeći kako će na izborima pobijediti aktualnog predsjednika čije je trenutno raspoloženje upravljalo državom. Krajem travnja Selak Raspudić odvojila se od Mosta, no naglašava da najava kandidature nije zapravo u funkciji promocije njenog novog političkog projekta.

- Moja je kandidatura isključivo u funkciji izbora za predsjednicu Republike, ozbiljno sam je shvatila i vjerujem da mogu preuzeti tu dužnost. Ni u kojem slučaju ne shvaćam svoju kandidaturu kao sredstvo za promociju nove političke opcije ili samopromociju, doista sam ozbiljno fokusirana na ono što bi predsjednica Republike trebala biti, između ostalog čuvarica Ustava. Što se tiče HDZ-ove kvalifikacije Milanovića, kada nekoga proglasite kršiteljem Ustav.a, očekivano bi bilo pokretanje predsjednikovog opoziva u Saboru - kaže Selak Raspudić za Novi list

Smatra da njene godine nisu nešto što bi ju ni kvalificiralo ni diskvalificiralo za predsjedničku dužnost.

- Ako baš hoćete, Aleksandar Makedonski je umro s 33, a John F. Kennedy na predsjedničku dužnost stupio u mojim godinama, s 43. Zar je Pantovčak predziđe mirovine? Za svaku funkciju, pa tako i predsjedničku, bitno je da je osoba na njoj motivirana, a ja to sada sigurno jesam jer sam u naponu životne i radne snage - kaže Selak Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:47