ZANIMLJIVE FUNKCIJE

Jakov Kitarović postao predsjednik Hrvatskog klizačkog saveza, a novi posao ima i Zdravko Marić

Nakon što je otišao iz Vlade, Marić se bacio u privatni biznis

Jakov Kitarović i Zdravko Marić

 Cropix/

Suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakov Kitarović, ima novi posao. Kako javlja, Hrvatski zbor sportskih novinara, na Skupštini Hrvatskog klizačkog saveza izabran je za novog predsjednika. Izbor je obavljen glasovanjem klizačkih klubova članova Saveza, uključujući klubove umjetničkog, sinkroniziranog i brzog klizanja te Zagrebačkog klizačkog saveza. Na Skupštini su također izabrani članovi Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Stegovne komisije Hrvatskog klizačkog saveza.

Jakov Kitarović, koji inače rijetko istupa u javnosti, sada preuzima važnu ulogu u razvoju klizačkog sporta u Hrvatskoj, što bi moglo privući dodatnu pažnju ne samo zbog njegove nove funkcije, već i zbog javnog interesa prema njegovoj obitelj. Kći Katarina Kitarović bila je, naime, državna prvakinja u umjetničkom klizanju.

A vrlo je izgledno da će novi posao uskoro imati i bivši ministar financija Zdravko Marić.

Naime, nakon što je Nikolina Babić najavila odlazak s mjesta predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, Marić bi trebao doći na njeno mjesto.

Skupština HTS-a će se održati 16. listopada, ali Marić je za sada jedini kandidat za funkciju predsjednika.

Bivši HDZ-ov ministar financija nakon odlaska iz Vlade odlučio je pokrenuti privatni biznis, pa je potkraj listopada 2022. godine na zagrebačkom Trgovačkom sudu registrirao tvrtku Marabizz d.o.o. koja je u prvoj godini poslovanja ostvarila prihod od 366,3 tisuće eura te dobit od 260 tisuća eura. Tvrtku je Marić registrirao za poslovno savjetovanje. Uplatio je 2,6 tisuća eura temeljnog kapitala, a tvrtka je osnovana 21. listopada 2022. godine. Podsjetimo da je Marić Vladu napustio u srpnju 2022.

- Osnovao sam tvrtku jer moram nešto raditi - izjavio je tada Marić za Jutarnji list.

Marić, inače, rekreativno igra tenis, ali se i natječe na turnirima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 12:18